TOP

Ophef over hoge hakken voor kinderen

In Amerika en Engeland is ophef ontstaan over winkelketens die schoenen met hoge hakken voor kinderen verkopen. Volgens critici zouden deze schoenen de seksualisering van kleuters stimuleren.

Sinds Suri Cruise, dochter van Tom Cruise en Katie Holmes, door de paparazzi met hakschoentjes werd gespot, staan ze in de belangstelling van ouders en kinderen. Verschillende Engelse en Amerikaanse modeketens als GapKids, Asda en Next springen hier op in en bieden pumps in kleine maatjes aan. NIet alle ouders zijn het met deze ‘volwassen’ trend eens. Het zou volgens hen de seksualisering van jonge meisjes stimuleren.

Slecht voor ontwikkeling
Niet alleen ouders protesteren tegen hakken voor kinderen, ook gezondheidsexperts waarschuwen voor de gevolgen van deze trend. Volgens hen kunnen kindervoetjes door het dragen van hakken beschadigd raken. Hakjes zouden de ontwikkeling van de voet belemmeren en zorgen er volgens de experts voor dat de kuitspieren niet goed groeien.

Onschuldig
Katie Holmes verdedigt de schoenkeuze van haar dochter. Volgens haar gaat het om dansschoentjes voor kinderen en is het een onschuldige trend. Winkelketen Next zegt dat de gehakte kinderschoenen erg populair zijn en de keten Asda zegt ook geen klachten ontvangen te hebben. GapKids beweert de schoenen eerst getest te hebben, zodat de hakjes niet schadelijk voor kindervoetjes zijn.