TOP

Ophef over campagne American Apparel

Terwijl American Apparel op de rand van de financiële afgrond lijkt te hangen, kiest de Amerikaanse kledingketen wederom voor een uitdagende campagne.

De nieuwe campagne van American Apparel, waarbij de jonge modellen schaarsgekleed en in uitdagende poses zijn geportretteerd, heeft op Twitter al voor ophef gezorgd, zo bericht The Daily Mail. Zo worden de beelden ‘creepy’ en uit de hand gelopen’ genoemd. Hoewel American Apparel eerder aangaf  het gewaagde imago te willen veranderen, is hier in de nieuwe campagne weinig van te merken. Zo poseert een ballerina in haar ondergoed met ongeschoren oksels en bungelt een studente in doorschijnende bloes met kniekousen aan een boom.

Het is de vraag of de controversiële campagne iets gaat veranderen aan de problemen waar American Apparel in verkeert. Ondanks de populariteit van het merk ziet de toekomst er weinig rooskleurig uit. De schulden zijn inmiddels opgelopen tot zo’n 93 miljoen euro. In de zomer van 2010 sloot het filiaal in Rotterdam al zonder enige uitleg haar deuren.