TOP

Open32 heeft primeur met achteraf betalen

Moderetailer Open32 is de eerste fysieke winkel waar de consument nu ook achteraf zijn aankoop kan afrekenen.

In alle 65 winkels van modeketen Open32 is het voor klantenkaarthouders vanaf deze week mogelijk om op vertoon van een identiteitsbewijs de kleding achteraf te betalen. Dit meldt B32 Group, het moederbedrijf van Open32, in een persbericht.

Digitale factuur

Klanten die een aankoop doen bij Open32 en gebruik willen maken van de nieuwe methode, ontvangen binnen twee weken een digitale factuur. Deze moeten ze binnen 14 dagen betalen.

Service

De keten werkt samen met de betaalmethode Afterpay, waar in de Benelux al meer dan 3500 webshops gebruik van maken. Volgens Menno Dings, marketing manager van B32 Group, is de methode een extra service voor de klant. “De toekomst van retail draait om aandacht en service. De klant wordt beloond voor zijn loyaliteit aan onze winkels, kan eenvoudig zijn aankopen doen en achteraf betalen binnen de gestelde betalingstermijn.” Ook heeft de methode een voordeel voor de winkelier. “Met achteraf betalen kunnen wij zorgen voor een betere omzetspreiding.”

Toekomst

Afterpay wil dat in 2015 meer fysieke winkels gebruik maken van de service. “We zien onszelf niet langer als een internetbetaalmethode, maar als een volwaardige achteraf betaaloplossing voor de consument, onafhankelijk van welk retailkanaal de consument zijn of haar aankoop doet”, vertelt Stefan van den Berg, oprichter en ceo van Afterpay.

Klarna

Naast Afterpay schreef Textilia ook al eens over Klarna: een bedrijf dat betaalmethodes aan webwinkeliers aanbiedt. Met Klarna is het voor de consument ook mogelijk om achteraf te betalen en neemt  alle potentiële risico’s over. Webwinkeliers krijgen dus alle transacties uitbetaald.