TOP

Op reis naar vroeger met Blue Blood op Amsterdam Fashion Week

'Bon voyage.' De catwalkshow van Blue Blood tijdens de Amsterdam International Fashion Week staat in het teken van reizen. Niet alleen naar verre oorden, vooral een duik in het verleden levert een mooie, samenhangende collectie op met een vleugje nostalgie.

James Dean is niet dood, hij leeft! Op de catwalk van Blue Blood kwam de stijlicoon uit de jaren vijftig in een hedendaagse outfit langs, in een donkere baggy jeans gecombineerd met een licht en verwassen jeansjack met slijtplekken en het bekende smetteloos witte T-shirt. Opvallend is de hoeveelheid non-denim die Blue Blood dit keer voor het voetlicht brengt. De collectie is niet louter jeans, maar nu echt volwassen geworden met items voor alle momenten van de dag.

Centraal staat de aandacht voor details: zowel in de jeans als in de andere onderdelen van de collectie. Dat vertaalt zich in een aparte mouwinzet bij een helder kraakwit bloesje, opvallende plaatsing van knopen, sterk uitvergrote prints op tops en uitgewerkte tassen, koffers en rugzakken.

Met de hoogsegmentcollectie Avelon slaat Blue Blood een nieuwe weg in: een donkere, bijna onzomerse collectie met de nadruk op donder en bliksem. Zwart en glans voeren hier de boventoon, veel stukken zijn voorzien van zwarte accenten als struisvogelveren, pailletten, voile, waardoor het bijna een couture-karakter krijgt. En toch blijft het onmiskenbaar Blue Blood. Het is knap om te zien hoe bepaalde elementen uit de BB-collectie verwerkt worden in Avelon, hier verraadt zich de hand van een goede ontwerper