TOP

Ontwerpwedstrijd Modefabriek x PRJCT AMS

Modefabriek en PRJCT AMS komen met de ontwerpwedstijd voor jong talent: 'Modefabriek x PRJCT AMS'. Studenten en designers mogen een ontwerp voor mannenkleding of -accessoires insturen.

De tien beste items worden op 14 en 15 juli gepresenteerd op het Blueprint-platform van Modefabriek  in de Amsterdamse Rai.

De winnaar wordt gekozen door bezoekers en deelnemers van Modefabriek. Zij kunnen stemmen via de Facebook-pagina van de Amsterdamse modebeurs. Deelnemers zelf sturen hun ontwerp tot uiterlijk 25 juni 2013 naar redactie@modefabriek.nl. Deze moeten worden ingeleverd in de vorm van een digitale presentatie (InDesign, Photoshop), digitale foto’s en ingescande collages of tekeningen. Plus een korte CV en uitleg over het concept, ontwerpfilosofie en toekomstplannen.

Over PRJCT AMS
PRJCT AMS staat voor Project Amsterdam, een nieuw co-creatie-initiatief met een mooiewinkellocatie in de 9-Straatjes. PRJCT AMS realiseert modeproducten in samenwerking met creatieven uit verschillende disciplines van kunst en mode tot fotografie en muziek. Door het co-creatie model brengt PRJCT AMS creatief talent en de nodige expertise en ervaring op het gebied van ontwerpen en produceren samen in een collectief label. Momenteel concentreert PRJCTAMS zich nog op menswear, maar de ambitie is om daar in de nabije toekomst ook damesmode aan toe te voegen.

De resultaten van alle collaboraties, dus ook die van de winnaar van de PRJCT AMS x Modefabriek-ontwerpwedstrijd, worden gepresenteerd en verkocht in winkel-slash-galerie PRJCT AMS aan de Gasthuismolensteeg nummer 18 in Amsterdam.