TOP

Ontslagen verkoper claimt 3 ton van Oger, Nukuhiva Amsterdam sluit deuren en Zalando start click & collect

Oger mocht een verkoper niet op staande voet ontslaan, zo oordeelde de Amsterdamse kantonrechter. De werknemer eist 3 ton van de mannenmodezaak. Verder: Nukihiva Amsterdam sluit de deuren en Zalando start met een partnerprogramma. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 24 januari 2019.

Nukuhiva Amsterdam sluit de deuren

Aankomende maart stopt modezaak Nukuhiva met de Amsterdamse vestiging aan de Haarlemmerstraat. Sinds 2006 voerde de winkel er een assortiment met mode en producten die met aandacht voor mens en milieu zijn gemaakt. De Utrechtse vestiging blijft open. “Het is jammer, dit was toch onze eerste winkel”, vertelt mede-eigenaar Peter Schuitema. “Een winkel heeft liefde en aandacht nodig en door de groei van ons label Kuyichi, hebben we steeds minder tijd om Nukuhiva Amsterdam op een gedegen manier te runnen. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een kandidaat die ons gedachtengoed kan overnemen. Dit is gelukt: BrandMission uit Haarlem gaat ons concept op haar manier – en onder die naam – voortzetten.”

Zalando start met partnerprogramma

Webgigant Zalando start binnenkort met click & collect in Nederland, zo schrijft Twinkle. Nederlandse winkels kunnen vanuit hun eigen voorraad Zalando-bestellingen verwerken. Behalve laten bezorgen kunnen ze die items in de toekomst ook laten oppikken. Nederland is het eerste land na Duitsland waar het partnerprogramma van start gaat. Webshoppers krijgen te zien dat ze een item ook door een lokale winkel kunnen laten bezorgen, als een product dat Zalando verkoopt daar op voorraad ligt. Zo kunnen ze een product eerder in huis halen. Aan het eind van dit kwartaal, of mogelijk het begin van het volgende, moet de eerste voorraadkoppeling tussen Nederlandse winkels en Zalando.nl zijn gelegd.

Vente-Exlusive en Vente-Privee veranderen naam naar Veepee

Om de internationale groei te vergemakkelijken, veranderen Vente-Exclusive en Vente-Privee hun naam naar Veepee, dat meld Retaildetail. De webshop wil een eenduidig merk worden in alle veertien landen waarin het actief is. De e-tailer is momenteel bekend onder zeven verschillende regionale merknamen. Het van oorsprong Belgische Vente-Exclusive is sinds 2015 onderdeel van het Franse Vente-Privee. Het bedrijf werd groot door verschillende overnames. Het logo blijft wel hetzelfde als dat van moederbedrijf Vente-Privee: een roze vlinder.

Oud-directeur Hunkemöller over naar branchegenoot

Zoe Price-Smith was tot eind vorig jaar nog global design director bij lingeriemerk Hunkemöller. Vanaf komende maand begint ze als brand & product director bij de Britse lingerieketen Boux Avenue, zo schrijft Retailnews. Ze was ruim zeven jaar werkzaam bij Hunkemöller en heeft meer dan twintig jaar ervaring in de internationale mode-industrie. Bij Boux Avenue gaat Price-Smith de in oktober aangestelde ceo Micheal Kerr bijstaan.

Ontslagen verkoper claimt 3 ton van Oger

Afgelopen zomer zou kledingwinkel Oger ten onrechte een verkoper van de Rotterdamse vestiging ontslagen hebben, dat schrijft RTLZ. De Amsterdamse kantonrechter stelde de ontslagen verkoper voorlopig in het gelijk. 14 februari is er een hoger beroep rechtszitting, zo laat Oger weten aan Textilia.

Een werknemer, die al vier jaar bij de kledingwinkel in dienst was, wordt ervan beschuldigd meerdere keren kleding te hebben weggegeven. Daarnaast zou hij contante betalingen van klanten deels in zijn eigen zak hebben gestoken. Vlak voor de rechtszaak zou er nog een beschuldiging zijn toegevoegd; de 40.000 euro contant geld dat door een klant werd afgerekend, is verdwenen in de zak van de werknemer.  Laatstgenoemde ontkent alles.

De Amsterdamse kantonrechter vindt dat Oger de zware beschuldigingen niet heeft kunnen bewijzen. Het ontslag op staande voet is daarom onterecht. Oger moet hem zijn salaris van 3600 euro per maand doorbetalen, wat inmiddels neerkomt op zo’n 20.000 euro. Volgens de rechter zou het beter zijn om onderling tot overeenstemming over een vertrek te komen, dan de juridische procedures voort te zetten. Omdat de verkoper bij vertrek een schadevergoeding van 302.220 euro eist, lijkt de drempel daarvoor te hoog.