TOP

Ontdekking: Adidas-schoenen van 1.500 jaar oud

In Mongolië is een mummie gevonden met moderne schoenen. Draagt de mummie een paar Adidas-schoenen?

Archeologen hebben een gemummificeerd lichaam van 1.500 jaar oud opgegraven. Dit meldt de Siberian Times. De schoenen van de mummie trokken meteen de aandacht. Ze vertonen namelijk gelijkenissen met de sneakers van het merk Adidas.

Het graf werd op 2.803 meter hoogte gevonden in het Altaïgebergte in Mongolië. Doordat de temperatuur daar vrij laag blijft, is de mummie alle jaren goed bewaard gebleven.

De wetenschappers vermoeden dat het om een vrouw gaat. Om dit te kunnen bevestigen zal verder onderzoek nodig zijn. De archeologen zullen de mummie de komende tijd verder uitpakken en ook de aangetroffen voorwerpen bestuderen.

Tijdreiziger

Door de opvallende schoenen van de mummie, gaan er vele speculaties rond op het internet. Heeft de mummie door de tijd gereisd? De complottheorieën doen geloven dat de schoenen van de mummie het bewijs zijn dat tijdreizen bestaat. Dit schrijft Mail Online.

Hoewel het gemummificeerde lichaam waarschijnlijk een paar sandalen droeg, lijken de schoenen op een paar sneakers van het merk Adidas. Welk model sneakers de mummie draagt is nog niet bekend. De discussie op internet is nog in volle gang.