TOP

Only for Men breidt uit naar Woerden en Nieuwegein

Only for Men breidt zijn mannenmode-imperium uit naar de Randstad, met 'permanente pop-up stores' in Woerden en Nieuwegein.

De mannenmodeketen, die tot nu toe alleen in Gelderland en Brabant vertegenwoordigd was, heeft landelijke ambities, vertelde eigenaar Arthur Feenstra onlangs tijdens het mede door Textilia georganiseerde eFashion event. “Als het gaat om fysieke uitbreiding, kijken we naar waar online goed gekocht wordt. Daar vestigen wij ons dan ook in de buurt met een winkel,” zo legde Feenstra uit. “Nu zagen we veel orders vanuit de provincie Utrecht komen, waardoor we besloten om in Nieuwegein en Woerden te openen. Bijna het gehele assortiment is te koop in deze vestigingen.” Van de totale verkoop komt 15 procent uit de digitale kanalen.

Goedkope locaties

Met de landelijke uitbreiding richt Only for Men zich juist niet op de grote steden. “Voor Only for Men liggen veel kansen buiten de grote steden, omdat we er vooral zijn voor de trendvolgende man,” zei webshopmanager Rens Drost in december tegen het online retailmagazine Twinkle. “Als we bijvoorbeeld in Amsterdam zouden openen, dan kom je toch bij een heel andere doelgroep. Bovendien is die locatie veel duurder. We zetten graag in op goedkope locaties, want onze man wil best even in de auto zitten om ons te bezoeken.”

Outlet stores

Naast de pop-up stores opende Only for Men vorige maand een outlet store in Hengelo. “We moesten een deel van onze voorraad kwijt en dat kan mooi in deze winkel,” aldus Feenstra. In oktober 2013 opende de keten ook al een outlet in Etten-Leur. “Het voordeel van mannenmode ten opzichte van vrouwenmode, is dat kostuums en broeken minder gebonden zijn aan seizoenen,” vertelde Feenstra toen aan Textilia. Bovendien is het vrij eenvoudig om een net jeansvak te maken of een rij kostuums op te hangen. We doen in ieder geval niet aan grabbelbakken.”