TOP

Online run op snowboots

Het ongewone winterweer in Nederland en de rest van Europa deze week leidt tot een massale aankoop van warme snowboots, meldt online schoenenwinkel Brandos. Populaire merken snowboots als Sorel, Eskimo, Polo Ralph Lauren en Olang gaan als warme broodje over de online toonbank.

Door de vroege sneeuwval zijn consumenten massaal op zoek naar warme snowboots. “Het is niet gemakkelijk om in gewone winkels echte sneeuwlaarzen te vinden. Omdat wij van origine een Zweeds bedrijf zijn, hebben wij juist wel een grote selectie aan waterdichte en warme laarzen”, zegt Nina Breuning, countrymanager Nederland en België van de online schoenenwinkel Brandos. “In scandinavische landen is het heel normaal om voor de winter dergelijke schoenen te kopen, maar nu we in Nederland sneeuw en kou hebben is het heel begrijpelijk dat ook bij ons de vraag naar snowboots stijgt.”

Volgens Brandos steeg het online zoekvolume naar ‘snowboots’ en ‘winterlaarzen’ in slechts een paar dagen met meer dan 50%. Opvallend is dat deze mensen vooral uit Groningen en Noord-Holland afkomstig zijn. De grootste stijging in zoekopdrachten was voor ‘snowboots kids’, de online interesse hiernaar steeg met maar liefst 67% sinds zondag 28 november.

De top 3 populairste snowboots van dit moment bij Brandos in Nederland zijn boots van Sorel, Eskimo en Polo Ralph Lauren.

Lees op Sportcult: Verkoop winterartikelen schiet omhoog