TOP

Online platform voor jonge internationale ontwerpers

Atelier Aangenaam is op 19 maart gelanceerd. Het is een online platform voor jonge en internationale ontwerpers.

Het gelanceerde online platform geeft Europese ontwerpers de mogelijkheid om hun ontwerpen te laten zien aan een breed publiek. Ook bieden ze hun kleding via het platform te koop aan. Het is een online boetiek voor de modebewuste vrouw die op zoek is naar originele en betaalbare  kleding en accessoires. Van sommige items zijn er maar one of a kind.

De jonge ontwerpers hebben vaak geen tijd voor het maken van een eigen webshop. Ook past het vaak niet binnen hun budget. Via Atelier Aangenaam kunnen ze nu een breder publiek bereiken. Voornamelijk via webshops, blogs en social media, maar ook enkele pop-up stores. Zo kan de consument de kleding eerst passen.

Kyra Joosen is de drijvende kracht achter Atelier Aangenaam en hoopt jonge ontwerpers te promoten. “Ik ben tot nu toe al heel trots op de mooie labels die ik mag promoten, merken zoals Mooiloop en Juliette Boogers die onlangs een Design Contest van de Vlaamse Elle heeft gewonnen. De samenwerking is heel fijn en we proberen elkaar op alle manieren te ondersteunen waar nodig is. Alleen op die manier kunnen we een breed publiek bereiken. En natuurlijk is het een groot compliment wanneer jonge, talentvolle ontwerpers mij nu al bellen of het mogelijk is om hun nieuwe collectie te tonen op Atelier Aangenaam. En dan is dit nog maar het begin. Hopelijk groeit Atelier Aangenaam uit tot een kwaliteitslabel waar jonge designers zich graag mee associëren.”

De merken die via de webshop te koop zijn worden nergens anders in Nederland verkocht. “We willen over het algemeen alleen merken verkopen die nog niet in Nederland te verkrijgen zijn. Hier selecteren we ook op. Verder moet de prijs kwaliteit verhouding goed zijn”, aldus Kyra Joosen. Voor de ontwerpers zijn er geen verdere kosten.