TOP

Onderzoek: Bikini het meest gemist bij verlies koffer

Wanneer een koffer niet op de vakantiebestemming aankomt, wordt de bikini of zwembroek het meest gemist. Dit blijkt uit onderzoek onder bezoekers van outlet Batavia Stad.

Volgens het onderzoek van Batavia Stad mist 23% van de ondervraagden de bikini of zwebroek het meest, wanneer de koffer niet is aangekomen op de plaats van bestemming. Het outletcenter vroeg 1000 bezoekers naar de inpakgewoontes van hun vakantiekoffer.

Vakantiekleding
Zo komt uit de ondervraging naar voren dat 62% van de ondervraagden kleding aanschaft speciaal voor de vakantie. Dit is dan met name voor: vrijetijdskleding (86%), badkleding (62%), sportkleding (22%), trekking/outdoorkleding (21%) en avondkleding (15%). Ze geven hier gemiddeld zo’n 50 tot 100 euro aan uit. Opvallend is dat mannen eerder meer (100-150 euro) uitgeven aan vakantiekleding dan vrouwen: 29% tegenover 25%.

Jonge vrouwen tussen de 18 en 34 jaar zijn het meest bewust bezig met wat ze meenemen op vakantie. 22% van hen geeft aan van te voren bijpassende setjes in te pakken voor overdag en ‘s avonds.

Verkoopkanaal
Het meest wordt gekocht bij grote winkelketens (68%), luxe warenhuizen (38%), kleine boetiekjes (28%) en fashion outlets (19%). Maar liefst 80% van de Nederlanders koopt wel eens kleding op de vakantiebestemming. Gemiddeld liggen de bedragen tussen de 0 en 50 euro die men uitgeeft maar wederom geven mannen vaker hogere bedragen uit dan vrouwen.

Mode, wat is dat?
Ook al gaat de Nederlandse vrouw met een goed ingepakte koffer op vakantie, op de vakantiebestemming aangekomen kijkt ze weinig naar gestylde outfits om. Uit het onderzoek van Batavia Stad blijkt dat maar liefst 67% van de vrouwen aangeeft op vakantie, maar ook thuis, helemaal niet met mode bezig te zijn. Ook pakken zij niet meer uit met leuke kledingsetjes dan thuis (52%). 18% van de Nederlandse vrouwen zoekt wél leuke setjes uit en 7% is zelfs meer met mode bezig op vakantie dan thuis.

Wist je dat:
– De meeste mensen drie paar schoenen (incl. slippers) meenemen op vakantie (41%).
– Nederlanders zich keurig aan het gewichtslimiet voor de koffer houden. Gemiddeld neemt men 15 tot 20 kilo bagage mee op reis (39%).
– Vrouwen met name tevreden zijn over hun inpakkunsten omdat alles wat zij inpakken goed in hun koffer past (56%), ze genoeg kleding meenemen (49%) en netjes inpakken (49%).
– Mannen met name tevreden zijn over het feit dat ze alles inpakken zodat alles past (56%) en dat ze de juíste kleding meenemen (49%).