TOP

Onderzoek: 11 paar schoenen ongedragen in de kast

Vrijwel alle Britse vrouwen hebben schoenen in de kast staan die ze nooit zullen dragen. Gemiddeld zien 11 paar schoenen nooit het daglicht. Dat blijkt uit onderzoek door een verzekeringsmaatschappij onder 3.000 Britse vrouwen.

Gemiddeld hebben de ondervraagde vrouwen 20 paar schoenen in de kast staan, waarvan 11 paar, met gemiddeld een totale waarde van 450 euro, nooit worden gedragen. Ondanks de volle kast met ongedragen schoenen, kopen de Britse vrouwen elk jaar zo’n 8 nieuwe modellen.

Verkeerde maat
Eén derde van de vrouwen koop zelfs schoenen die niet goed passen. Dan gaat het om afgeprijsde modellen die niet meer in de juiste maat verkrijgbaar zijn. Vrouwen vinden de schoenen dan zo leuk, dat het ze niet uitmaakt of het een maatje meer of minder is. Deze belanden dan weer achterin de kast.

Trends
Stoppen met het kopen van schoenen zullen de ondervraagden niet snel doen.  Meer dan de helft van de vrouwen koopt schoenen voor bij een nieuwe outfit en een derde geeft toe vrolijk te worden van nieuwe schoenen. Bovendien is het voor 18 procent van de vrouwen belangrijk om hip te blijven en dus elk seizoen de nieuwste trends in aanschaffen.