TOP

Ondernemersorganisaties willen basisregels corona terug, duurzame capsulecollectie &Other Stories en click and collect bij Primark

Primark start met click-and-collect, Meta opent een kledingwinkel voor avatars en ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen werkgevers op de basis regels rond corona weer in acht te nemen om zo de virusbesmettingen onder controle te houden. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 20 juni.

Foto: &Other Stories

Ondernemersorganisaties: ‘Basisregels corona terug’

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen werkgevers in een brief op de basis regels rond corona weer in acht te nemen om zo de virusbesmettingen onder controle te houden. Ofwel: thuiswerken bij klachten en goed ventileren onder meer. Dat meldt RTL Nieuws. “Hoe meer we nu al met elkaar de besmettingen onder controle houden, des te minder de kans op een verder oplopend reproductiegetal en mogelijk nieuwe beperkingen in het najaar”, schrijven voorzitters Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland. De ondernemersorgansiaties geven verder aan dat er in sommige branches zorgen leven dat bedrijven, zoals het er nu uitziet, zelf ook niet zomaar alle maatregelen kunnen invoeren. Voor bijvoorbeeld het opnieuw invoeren van coronatoegangsbewijzen ontbreekt momenteel de wettelijke basis. VNO-NCW en MKB-Nederland willen ook graag dat de overheid ‘glashelder’ maakt wat bedrijven in verschillende scenario’s kunnen verwachten wat betreft coronabeleid en welke criteria er dan gelden. “Het kan nooit zo zijn dat corona alleen nog een risico voor sectoren/ondernemers wordt en zij de prijs betalen als het virus toch weer oplaait en de overheidsinspanningen te laat zijn.”

Grote schoonmaakactie The Old Man Boardsports

Retailer The Old Man Boardsports in Amsterdam organiseert op 25 juni samen met modelabel Burton een schoonmaakactie onder de noemer de #BurtonCleanUp, zo staat in een persbericht. Het gaat om een grote schoonmaak tussen 12 uur en 15 uur van het gebied aan de Amstel en omliggende parken. Opruimen op het water wordt gedaan op sups, opruimen op het land zal op longboards worden gedaan. De #BurtonCleanUp wordt gehouden van 12.00 tot 15.00 uur. Iedereen die er zin in heeft mag zich melden bij de winkel aan de Rijnstraat 205 in Amsterdam. Burton organiseert deze schoonmaakactie in meerdere landen in samenwerking met retailpartners op 25 en 26 juni.

Primark start met click-and-collect

Primark gaat een click-and-collect dienst opzetten, waarbij artikelen online kunnen worden besteld en bij de winkels kunnen worden opgehaald. Via de dienst kunnen voorlopig alleen artikelen voor kinderen worden gekocht. Het gaat om een proef in 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk, schrijft Welingelichte Kringen. Primark werd tijdens de coronapandemie hard getroffen, omdat het geen webshop heeft waardoor het niet kon overschakelen op het online verkopen van producten. De aankondiging doet de kledingketen tegelijk met de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal. Daaruit blijkt dat de verkopen in het afgelopen kwartaal weer boven het niveau van voor de coronapandemie zijn uitgekomen. Naast een aantrekkende vraag naar goedkopere kleding zag de keten zich ook genoodzaakt om de prijzen van bepaalde artikelen te verhogen vanwege de hoge inflatie. De omzet van Primark steeg in de drie maanden tot en met 28 mei met 81 procent tot ruim 1,7 miljard pond, omgerekend zo’n 2 miljard euro. De verkopen lagen daarmee 4 procent boven het niveau in 2019, het jaar voor de uitbraak van de coronapandemie. Alle Primark-winkels waren weer open en de keten ligt naar eigen zeggen op koers om de doelstelling van een winstmarge van 10 procent dit jaar te realiseren. De totale omzet van moederbedrijf AB Foods nam toe met 32 procent tot 4,1 miljard pond (circa 4,7 miljard euro). De omzet van de voedselactiviteiten van het concern steeg met 10 procent, mede dankzij prijsverhogingen. Het retail- en voedingsbedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het gehele jaar.

Meta opent kledingwinkel voor avatars

Meta gaat een digitale designerkledingwinkel openen in de virtuele wereld van metaverse, onder de naam Meta Avatars Store. Daar kunnen gebruikers digitale kleding kopen voor hun avatars. Dat meldt Emerce onder meer. De nieuwe winkel wordt gelanceerd op de platforms van Meta; Facebook, Instagram en Messenger. Meta start met digitale ontwerpen van luxemerken Balenciaga, Prada en Thom Browne. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. De winkel krijgt een open marktplaats waar ontwikkelaars kleding kunnen maken en verkopen. De Meta Avatars Store wordt deze week geopend in de Verenigde Staten, Canada, Thailand en Mexico.

&Other Stories’ lanceert duurzame zomercapsulecollectie

&Other Stories heeft een collectie gelanceerd waar vrouwen zowel qua materialen als veelzijdigheid van de items een duurzame keuze biedt. Dat staat in een persbericht. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de verschillende combinaties die de consument er mee kan maken. De items zijn onder meer van gerecyclede zijde gemaakt en van snijafval. Sommige kledingstukken zijn digitaal geprint en geverfd op plantaardige basis. En waar mogelijk is gekozen voor een monomateriaal aanpak om het makkelijker te maken om het kledingstuk te recyclen. De collectie bestaat uit tops, broeken, jumpsuit en jurk in de kleuren zwart, beige, crème en mandarijn. De zogeheten Innovative Capsule Collection zal vanaf 8 juli verkrijgbaar zijn in de winkels van het merk en online.