TOP

Ondanks flinke groei rode cijfers voor Suitsupply

Suitsupply ziet zijn omzet flink toenemen, maar lijdt wel verlies. Dit komt doordat de schulden van het bedrijf zijn toegenomen.

Dit blijkt uit het jaarverslag van het Nederlandse mannenmodemerk. De omzet van Suitsupply is vorig jaar met 39 procent gestegen tot 173,4 miljoen euro. Hier tegenover staat een verlies van ruim zes ton, in plaats van de winst van drie miljoen euro van het jaar daarvoor.

Schulden

Vooral de uitbreiding in de Verenigde Staten heeft Suitsupply geen windeieren gelegd. Daar nam de omzet met 46 procent toe naar 66 miljoen euro. Ook is het modebedrijf online erg hard aan het groeien; zo steeg de online omzet met 68 procent.

De rode cijfers van Suitsupply zijn te verklaren doordat de schulden van het bedrijf zijn toegenomen van 29 naar 81 miljoen euro. Vorig jaar kocht Suitsupply-oprichter Fokke de Jong zijn aandelen terug van de voormalige investeerders Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff.

Quote riep onlangs Fokke de Jong uit tot de man van het jaar. Zijn vermogen is dit jaar gewaardeerd op 150 miljoen euro in plaats van de 95 miljoen in het jaar ervoor.