TOP

Omzet VF Corporation 2009: -6%

Het Amerikaanse kledingconcern VF Corporation (bekend van Lee en Wrangler) heeft 6 procent minder omzet geboekt in 2009. De omzet daalde naar 7,2 miljard dollar (circa 5 miljard euro).

De omzetdaling wordt volgens VF Corporation vooral veroorzaakt door de negatieve invloed van wisselkoersen. De nettowinst daalde met 23,5 procent naar 461 miljoen dollar (circa 310 miljoen euro).

De enige divisie van het bedrijf die wist te groeien is de Contemporary Brands, vooralsnog de kleinste tak binnen het bedrijf, met merken als 7 For All Mankind, Lucy en John Varvatos. Hier steeg de omzet met 4,6 procent naar bijna 0,5 miljard dollar. De omzet van de grootste divisie outdoor & action sports (The North Face, Vans) bleef met een omzet van 2,75 miljard dollar stabiel. De omzet in de jeanstak (onder andere Wrangler, Lee) daalde met 8,8 procent naar 2,5 miljard dollar. De divisies imagewear (licenties sportkleding) en sportswear (Nautica, Kipling) moesten allebei een daling van de omzet met 12,7 procent incasseren, met omzetten van respectievelijk 0,9 miljard en 0,5 miljard dollar.

In 2010 verwacht het bedrijf weer een klein plusje van een paar procent te kunnen realiseren. Er wordt flink geïnvesteerd in de expansie van de merken The North Face, Vans en 7 For All Mankind. Ook wil het bedrijf flink uitbreiden in Azië.