TOP

Omzet Esprit blijft dalen

De omzet van het modemerk Esprit daalde in het eerste kwartaal van boekjaar 2012/2013 binnen zowel de Europese als de Aziatische markt.

Esprit sloot dit eerste deel van het boekjaar met een omzet van van 651,9 miljoen euro. Dat is 23 procent minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Winkels dicht
Oorzaak van de dalende inkomsten is volgens Esprit het sluiten van niet-rendabele winkels. Vooral in Noord-Amerika sloten er filiaaldeuren het afgelopen kwartaal, maar ook in andere regio’s gingen winkels dicht. Verschillende winkels zijn gesloten zonder rekeningen te houden met het bezuinigingsprogramma.

Omzetdaling
In Europa daalde Esprit’s omzet met 27 procent naar 362 miljoen euro. De regio Zuidoost -Azië sloot het kwartaal af met een verlies van 14 procent, waarmee de omzet uitkwam op ruim 47 miljoen euro. Binnen Esprit is momenteel een transformatieproces gaande. Deze restyling drukt al langere tijd op de omzet van het bedrijf. Desondanks gaan de uitbreidingen in Azië, zoals gepland stond, gewoon door.

Kapitaalsverhoging
Het concern kondigde eerder deze week een kapitaalsverhoging aan. Elke aandeelhouder mag twee aandelen voor de prijs van drie kopen, een aandeel kost omgerekend 1,07 euro. Volgens de woordvoerder wil Esprit met deze actie het bedrijf hiermee nieuw leven inblazen.