TOP

Omoda is het beste Zeeuwse familiebedrijf van 2016 [video]

Schoenenbedrijf Omoda heeft de prijs gewonnen voor het beste Zeeuwse familiebedrijf van 2016.

Omoda heeft op 12 september 2016 de Zeeuws Familiebedrijf Award 2016 gewonnen en is daarmee verkozen tot hét familiebedrijf van het jaar 2016. Dat meldt het ondernemersplatform Zeeland Business. Het doel van de prijs is om Zeeuwse familiebedrijven in een positief daglicht te zetten. De drie finalisten van 2016 waren dit jaar: Hanse Staalbouw, Omoda schoenen en Transport- Containerbedrijf Wielemaker BV. ` 

Impressievideo van Omoda

 

“Wij hebben wat met familiebedrijven”, zegt Marcel Klootwijk van accountant Baker Tilly Berk, één van de organisatoren van de prijs. Samen met Nyenrode doet het accountantskantoor onderzoek naar familiebedrijven. “In Zeeland is 85 procent van de ondernemingen een familiebedrijf, ruim 15 procent hoger dan landelijk: een belangrijk fundament onder de Zeeuwse economie.” Volgens de Zeeuwse Rabobanken zijn familiebedrijven ‘de kurk waarop elke bank en elk accountantskantoor in Zeeland drijft’.

In Nederland zijn er minimaal 260.000 familiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor ruim 49 procent van de werkgelegenheid en bijna 53 procent van het Bruto Nationaal Product. In Zeeland blijkt 85 procent van de ondernemingen een familiebedrijf te zijn. Landelijk ligt dit percentage iets later, namelijk 63 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van Nyenrode naar familiebedrijven.

Familiebedrijven staan bekend om hun langdurige bestaan, trouwe personeelsbestand en persoonlijke contact. De Zeeuwse familiebedrijven vormen een belangrijk onderdeel van de Zeeuwse economie en daarom heeft Zeeland Business samen met Baker Tilly Berk twee jaar geleden de Zeeuws Familiebedrijf Award in het leven geroepen.