TOP

Olsen in surséance van betaling

Het Duitse vrouwenmodemerk Olsen heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Hamburg. Moederbedrijf Wolff & Olsen hoopt op een doorstart.

De wintercollectie 2013-2014 en de zomercollectie 2014 worden zo goed als zeker gewoon uitgeleverd, meldt het Duitse vakblad Textilwirtschaft. Wolff & Olsen, eigenaar van het label Olsen, gaat de komende tijd hard op zoek naar een investeerder om te kunnen doorstarten.

Jos Bles, die Olsen vertegenwoordigt in Nederland is optimistisch over de toekomst van Olsen. “In Duitsland hebben bedrijven drie maanden de tijd om een investeerder te vinden. Ik heb begrepen dat er zo’n zeven geïnteresseerde geldschieters zijn”, aldus Hilde Pol, directeur bij Jos Bles. Ook in Nederland gaan de leveringen gewoon volgens plan. “We verkopen nu de tweede ronde van Olsen en de gehele zomercollectie 2014 zal ook gewoon uitgeleverd worden”, aldus Pol.

Olsen kampt al enkele seizoenen met dalende omzetten. Het merk realiseerde in 2010 nog een omzet van €100 miljoen, in 2012 liep dit terug naar €89 miljoen. In 2011 boekte Olsen een negatief bedrijfsresultaat van -€6,6 miljoen.

.