TOP

Oilily werkt aan een doorstart

Vrijdagmiddag bereikte Textilia een eerste reactie van marketing manager Marcel Dekker, namens Oilily. Daarmee is aan de stilte van enkele dagen sinds het bekend worden van de surseance een einde gekomen. Het label ziet de toekomst 'hoopvol tegemoet' en werkt aan een doorstart.

Dit is wat Oilily in het persbericht vandaag liet weten: “De rechtbank van Amsterdam heeft afgelopen dinsdag surseance van betaling verleend aan het oer-Hollandse merk Oilily en Marc Molhuysen van DLA Piper als bewindvoerder aangesteld. Oilily is in samenwerking met de bewindvoerder in gesprek met potentiële investeerders die de mogelijke doorstart kunnen waarmaken. “Er heeft zich al een aantal gegadigden gemeld en in de loop van volgende week zullen de eerste serieuze gesprekken hierover worden gevoerd”, aldus Marc Molhuysen.”

“Door het uitstel van de betaling proberen wij te zoeken naar een duurzame oplossing voor het prachtige merk. Er kwamen de afgelopen dagen vele reacties binnen van teleurstelling. Deze warme reacties bewijzen maar weer dat het merk niet mag verdwijnen”, aldus Age Hollander, sinds twee weken de nieuwe CEO van Oilily. “Dat motiveert ons nog meer om te werken aan een kleurrijke toekomst.”

De winkels in Nederland zijn volgens Marcel Dekker vanaf vandaag weer open.