TOP

Oilily hult zich in stilzwijgen over surseance

Deze week werd bekend dat kledingbedrijf Oilily uitstel van betaling heeft aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Daarmee zou Oilily de boekhouding verder op orde willen brengen.

Update: Oilily werkt aan een doorstart  

Het nieuws is opmerkelijk, nadat twee weken geleden nog bekend werd gemaakt dat het bedrijf weer in particuliere handen was gekomen. Bij navraag over de precieze toedracht bij Oilily deze week blijkt de receptie gesloten. Ook Jeroen Bik is niet bereikbaar voor commentaar. Een telefoonstem meldt dat het toestel van zijn gsm uitgeschakeld kan zijn.

In verschillende filialen, Arnhem, Maastricht, Amsterdam van Oilily wordt de telefoon niet opgenomen. Bij het filiaal in Amsterdam en Maastricht hangt sinds dinsdag een papier voor de deur met de tekst “Wegens omstandigheden gesloten, onze excuses voor het ongemak”.

Een woordvoerster op het hoofdkantoor mag op de vraag of uitstel van betaling is aangevraagd, of is verleend, niet antwoorden vanwege een contract dat zij heeft ondertekend. Ze verwijst voor meer informatie naar het ANP-persbericht begin deze week en waarschuwt dat verschillende berichten die in de media zijn verschenen niet kloppen. Het ANP-bericht zou het enige juiste zijn.

De ondergang van Oilily?

Oliliy hult zich nog altijd in stilzwijgen terwijl verschillende dagbladen en nieuwssites al dagen over elkaar heen duikelen in een poging het nieuws te vatten. Lees bijvoorbeeld hier wat onze vakredacteur kindermode Eva Guldemond vandaag in Algemeen Dagblad vertelt over de teloorgang van het merk dat eens zo’n glorieus boegbeeld was van Nederland.