TOP

Oilily gaat samenwerken met Room Seven

Oilily gaat in het het najaar van 2010 weer collecties uitbrengen. Dit gebeurt in samenwerking met kindermodemerk Room Seven, niet toevallig het merk van Brechtje Olsthoorn, dochter van de oprichters van Oilily.

Sinds de oprichters Willem en Marieke Olsthoorn het merk Oilily hebben teruggekocht, staan drie van hun vier kinderen aan het roer van het nieuwe bedrijf. In een eerder gesprek met Textilia kwam al naar voren dat Brechtje Olsthoorn van Room Seven waarschijnlijk designer zou worden van het nieuwe Oilily. Nu is de samenwerking door een persbericht officieel bevestigd.

De twee collecties die staan gepland voor najaar 2010 zijn een Oilily Newborn Collection voor baby’s en een Oilily Children’s Classic Collection voor kinderen tot 12 jaar. Voor het ontwerpen van de nieuwe vrouwenmodecollectie is designer Wilma de Groot aangetrokken, maar wanneer een nieuwe collectie uitkomt is nog niet bekend. Het merk opereert voorlopig vanuit het Oilily pand aan de Egelskoog in Alkmaar waarbji de zakelijke leiding in handen is van Geert Olsthoorn.