TOP

Oger maakt de galatenues voor de Koninklijke Luchtmacht


Maatpakkenspecialist Oger gaat kleding maken voor Defensie. Het gaat om circa 2500 galatenues voor tiental verschillende rangen van de Koninklijke Luchtmacht.

Oger Corporate Fashion Statements (OCFS)- de bedrijfskeldingtak van het concern – tekende half april een driejarig contract met kolonel Harold Jacobs (op de foto in het midden) van het Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting bedrijf van Defensie.

Koningsbal

Het gaat om de officiersrangen tweede- en eerste-luitenant, kapitein, majoor, luitenant-kolonel, kolonel, commodore, generaal-majoor, luitenant-generaal en generaal. Ook krijgen enkele stafadjudanten het nieuwe avondtenue. De kleding zal gedragen worden tijdens officiële feestelijke gelegenheden van de Koninklijke Luchtmacht, zoals het Koningsbal, het Kerstbal en de Corpsdiners.

Veilingen

Patrick Lusink (links op de foto), manager director van OCFS zegt vereerd te zijn. “Mijn oom Oger Lusink heeft altijd al affiniteit gehad met militaire kleding. Hij is opgegroeid tussen de militaire kostuums en heeft jarenlang oude officiersuniformen op veilingen gekocht en verzameld. Dit is een project naar ons hart.”

Waarden

De opdracht komt voort uit een Europese aanbesteding, vertelt ceo van Oger Martijn Lusink (rechts op de foto). “Kolonel Harold Jacobs koos voor ons omdat we als beste uit de competitie zijn gekomen en om onze waarden als familiebedrijf: vakmanschap, duurzaamheid en kwaliteit. Net zoals de Koninklijke Luchtmacht staan ook wij voor continuïteit. We trachten deze te borgen door onze manier van werken en onze dienstverlening. Daarbij kunnen we het KPU-bedrijf ontzorgen door het hele logistieke plan voor onze rekening te nemen.” Eerder voorzag OCFS bedrijven als Feyenoord, Gassan en NH-Hotels van bedrijfskleding op maat.