TOP

Oger laat klant coronaproof shoppen in ‘drive-in closet’

Mannenmodespecialist Oger heeft een manier bedacht om klanten die coronaproof willen winkelen te kunnen bedienen: een winkel annex pashokje in een truck.

De ‘drive-in closet van Oger, die ze zelf ook wel de ‘fashion SRV’- wagen noemen, zet de mannenmodespecialist in voor klanten die schromen om naar de winkel te komen voor kleding. Brand director Sander Lusink: “Bij een afspraak met de klant stylen we de drive-in closet helemaal in de smaak van de klant met daarin al zijn maten en favoriete merken die bij ons in het systeem staan. Voor nieuwe klanten nemen we eerst een telefonisch interview af waarin we wensen, merken en maten bespreken. Deze service is vooral voor klanten die een hele nieuwe garderobe willen aanschaffen, maar die lang in de winkel staan te risicovol vinden.”

Martijn Lusink (l) en Sander Lusink (r) met de truck op bezoek bij oud-voetballer Ronald de Boer in zijn woonplaats Edam.

Veiligheid

De truck komt naar de klant toe en bedient hem volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Plastic handschoenen, mondkapjes en handgel zijn aanwezig en de verkoper draagt een mondkapje. Voor en na de drive-in sessie wordt de kast compleet gedesinfecteerd. Sander: “De meerwaarde zit hem vooral in de ‘veiligheid’. Wanneer mensen in de corona-risicogroep vallen, is het des te veiliger om comfortabel aan huis te winkelen. Natuurlijk kun je bij ons ook gewoon online winkelen, maar in de drive-in closet kun je meteen passen waardoor je retourneren voorkomt.”

Beeld: Oger