TOP

Odlo breidt verder uit

Odlo gaat voor groei op de lange termijn. De fabrikant van functionele sportkleding zal daarom haar opslag- (in Duitsland) en productiecapaciteiten (in Roemenië) aanzienlijk uitbreiden en op die manier haar aanwezigheid in Europa verder versterken.

In een nieuwe, moderne hal in Brügen/Bracht aan de Beneden-Rijn worden de volledige centrale opslagcapaciteiten van de Odlo Sports Group en de administratie van de twee Duitse ondernemingen voor de commercialisering en de logistiek samengebracht op een site met een oppervlakte van meer dan 26.000 vierkante meter. Het Duitse Odlo team krijgt bovendien nieuwe, ruime kantoren met een oppervlakte van 1.600 vierkante meter. De eerste spadesteek voor deze nieuwe hal is gepland voor maart 2012. Het is de bedoeling dat de volledige exploitatie kan starten in de lente van 2013.

 

Roemenië

In het Roemeense Roman, ten noordoosten van de stad Bacau, zal de oppervlakte van de

productiesite worden verdubbeld van vijfduizend tot tienduizend vierkante meter. Deze uitbreiding zal gereed zijn in juni 2012 en moet de geplande verhoging van de productiecapaciteit mogelijk maken. Vandaag vervaardigt Odlo 79 procent van al haar producten in Europa en het Midden-Oosten. De productie in Roemenië zorgt voor kortere vervoerafstanden in Europa.

 

Groei

De uitbreidingsplannen van Odlo komen voort uit de ambitie van de Zwitserse onderneming met de Noorse roots om verder te kunnen blijven groeien. “De nieuwe constructie in Duitsland en de uitbreiding in Roemenië zijn de eerste voorwaarden om de tot in 2015 geplande groei mogelijk te maken”, zegt Thomas Spiess, Head of Supply Chain bij Odlo International AG.