TOP

Nudie Jeans opent eerste Nederlandse winkel in Amsterdam

Nudie Jeans is vanaf woensdag 25 oktober ook in Nederland vertegenwoordigd met een eigen winkel. Het vlaggenschip in Amsterdam biedt tevens een denim repairshop en een tweedehandscollectie van het merk.

Na wereldsteden als Londen, New York, Melbourne en Berlijn opent Nudie Jeans nu ook een winkel in ‘denim city’ Amsterdam. Het Zweedse merk neemt op 25 oktober zijn intrek in een 185m2 groot hoekpand aan de Hartenstraat, in het Negen Straatjes-gebied. De nieuwe zaak biedt naast de reguliere collectie een dry denim-corner, een Nudie Jeans Repair Station en een afdeling met tweedehands jeans van het label.

Eerste grote exportmarkt

Joakim Levin, mede-oprichter van Nudie Jeans stelt in het persbericht: “Nederland was de eerste grote exportmarkt voor Nudie Jeans. Dit maakt het extra bijzonder dat we juist hier in Amsterdam een shop openen. Amsterdam is natuurlijk Europa’s denim hoofdstad, dus het is fantastisch dat we hier onze gehele collectie onder één dak kunnen presenteren.”

Al langer op zoek

Het merk was al langer op zoek naar een geschikt pand in de hoofdstad. In een interview met Textilia in 2016 vertelde Nudie Jeans-ceo Palle Stenberg al dat hij een winkel in een van de kleinere straten van Amsterdam zocht. “Dat past beter bij ons merk dan een massale winkelstraat.” En: “Het is niet ons doel om meer vestigingen te openen. We respecteren onze bestaande partners aan wie we veel te danken hebben.”

Duurzaamheid en hergebruik

In het interview spreekt Stenberg zich ook uit over het belang van duurzaamheid en hergebruik. “Vorig jaar (2015, red.) zijn maar liefst meer dan 25.000 paar opgeknapt, wat een ongelofelijk aantal is. We willen zoveel we kunnen recyclen. Uiteindelijk willen we die mogelijkheid in al onze winkels bieden.” Klanten kunnen in de Amsterdamse Nudie Jeans store gratis hun versleten jeans laten repareren. Is de broek te versleten, dan neemt het merk de broek graag in en krijgt deze een tweede leven door recycling of toe te voegen aan de second handcollectie.

Showroom

In het pand zal ook het team van Nudie Jeans Benelux zich vestigen met de showroom voor de wholesaleklanten. Volgens het merk krijgen Nudie Jeans-dealers op deze manier een nog betere indruk van het merk. 

Nudie 2