TOP

Nubikk opent flagshipstore in Amsterdam, 4FunkyFlavours wint prijs voor beursstand in Londen en Primark opent derde winkel in Rotterdam


De Ierse retailer Primark opent de derde winkel in Rotterdam, schoenenlabel Nubikk heeft een eerste flagshipstore geopend in Amsterdam en Primarks derde Rotterdamse vestiging opent in 2020. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 24 juli.

Prijs voor stand 4funkyflavours op Pure Londen

Het Nederlandse merk 4funkyflavours heeft op de beurs Pure Londen de prijs gewonnen voor de beste stand in de categorie ‘womens wear’. Dat meldt het label in een persbericht. De stand van 4funkyflavours, waar de nieuwe zomercollectie voor 2020 hing, was gemaakt van houten materialen waarop een mix stond van planten en lampen en werd opgefleurd door de kleurrijke collectie. “Het gebruik van premium rekken, lichtarmaturen en planten is geweldig”, oordeelt Paul Imbusch, jurylid en consultant creative visual merchandise. “De ruimte voelt luxe aan en werkt echt goed met de sfeer van het product.”

(Artikel gaat door onder de foto)

4FunkyFlavours

Derde Primark in Rotterdam op één na grootste van Nederland

Primark opent eind 2020 een derde winkel in Rotterdam, zo meldt het Ierse bedrijf in een persbericht. In de havenstad komt de op één na grootste Primark van ons land te staan. Alleen de zaak op het Damrak in Amsterdam is groter. De winkel beslaat 7.572 vierkante meter.

De eerste Primark werd tien jaar geleden geopend in Rotterdam Alexandrium. Later volgde de winkel op het Zuidplein in die stad. Kevin Tulip, algemeen directeur van Primark in de Benelux, zegt dat het logisch is dat er een derde vestiging in Rotterdam wordt geopend. “We hebben een bijzondere band met Rotterdam aangezien we hier meer dan tien jaar geleden onze eerste Nederlandse winkel openden. We hebben dagelijks een groot aantal klanten die onze winkels in Rotterdam Alexandrium en Zuidplein bezoeken en daarom is het logisch dat we een andere winkel in deze geweldige stad openen.”

Nubikk opent eerste flagshipstore in Amsterdam

Schoenenmerk Nubikk heeft de eerste flagshipstore in Amsterdam geopend, midden in de populaire 9 straatjes. Dat meldt vakblad Schoenvisie. De nieuwe winkel is te vinden op de hoek van de Keizersgracht en de Hartenstraat. Het merk koos bewust voor een vlaggenschip in Amsterdam als eerbetoon aan haar Nederlandse roots. Oprichter Daan Baeten vertelt in een persbericht: “Het is een geweldige kans om een plek te creëren waar men de belevingswereld van Nubikk kan ervaren. Daarbij zijn we er van overtuigd dat deze mijlpaal bijdraagt aan onze internationale merkbekendheid.” Het interieur van de winkel is ontworpen in samenwerking met Framework Studio. Zij wonnen onlangs de Architectural Digest Readers Award. In de winkel is onder andere een origineel kunstwerk te vinden van Jan Janssen, genaamd ‘stool’.

Helft van Nederlanders bekijkt winkel-apps kijkt op smartphone

De winkel-apps op smartphones bereiken in het eerste halfjaar van 2019 gezamenlijk meer dan de helft van de Nederlanders, zo meldt Twinkle op basis van cijfers van GfK DAM. Het gaat om 51 procent, wat neerkomt op 7.381.000 personen van 13 jaar en ouder. Onder de apps vallen zowel apps van pure online retailers, maar ook van kledingwinkels en retailers in de food- en bouwmarktsector.

De stijging ten opzichte van eerdere jaren is in elke leeftijdsdoelgroep zichtbaar. Het hoogste online bereik is onder 35-49 jarigen, waarvan gemiddeld 65 procent per maand via de smartphone in contact komt met apps voor online shopping. Net iets meer vrouwen (54 procent) dan mannen (48 procent) wordt via deze apps bereikt.