TOP

Nu in Textilia #3: Suitable, 6 pagina’s mannenmode en interne fraudebestrijding

Op dinsdag 17 januari 2017 verschijnt de de mannenmodespecial van Textilia. Met in deze editie onder meer een interview met Suitable, de mannenmodetrends voor winter 2017-2018 , een achtergrondverhaal over interne fraude en een bezoek van de mysteryshopper.

Interview met Raoul van Dun van Suitable

Suitable combineert op succesvolle wijze off line met online. Afgelopen jaar opende de mannenmodeketen het veertiende filiaal en ook online blijft het merk groeien. Wat is volgens oprichter/directeur Raoul van Dun het geheim achter de Suitable-formule? “We produceren steeds meer ‘seizoenloze’ kledingstukken die het hele jaar gedragen kunnen worden.”

De trends voor winter 2017-2018: 6 pagina’s mannenmode

“Het komende winterseizoen verliest de man zich graag in de ruige, ongepolijste natuur, of juist in de weelderige schilderkunst uit de zeventiende eeuw”, signaleert Textilia’s trendwatcher Mehtap Gungormez. “De mode oogt chic dankzij luxueuze materialen en bijzondere details, maar die zijn minder opzichtig dan voorheen. De luxe zit nu meer in sereniteit en in beschermend comfort.”

Achtergrond: interne fraude, hoe voorkom je dat?

Door de toename van tijdelijke krachten op de winkelvloer lijkt het risico op interne fraude – diefstal door personeel – ook te zijn toegenomen. Wat kun je als winkelier doen wanneer je vermoedt dat een personeelslid fraudeert? En, eigenlijk nog belangrijker: hoe kun je dit voorkomen?

Markt in cijfers: online bestedingen aan kleding en schoenen blijven stijgen

De online bestedingen aan schoenen zijn bezig met een inhaalslag en stijgen sterker dan de online uitgaven aan kleding, die nog altijd wel een stuk hoger liggen. Dit blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor over het derde kwartaal van 2016 van GfK en Thuiswinkel.org.

Even afrekenen bij Tillemans Tailors in Hoorn

Jorg Tillemans besloot zijn mannenmodezaak in een drukke straat in Hoorn te sluiten en zich te gaan focussen op maatkleding. Op een rustige locatie opende hij Tillemans Tailors.

Mysteryshopper bij Oele Mode in Den Haag

In het Haagse Statenkwartier, dat onder het stadsdeel Scheveningen valt, is aan de Frederik Hendriklaan mannenmodewinkel Oele Mode gevestigd. De zoon van de oprichter zwaait hier al 26 jaar de scepter.

Close-up: Henk Romeyn van Romeyn Tailors in Barneveld

In de rubriek Close-up zitten we op de huid van een modeprofessional. Dit keer is dat: Henk Romeyn (52), die samen met zijn broer Marco het familiebedrijf Romeyn Tailors runt, een agentuur en een mannenmodewinkel in Barneveld.

 


Wil je het hele jaar door op de hoogte zijn van alle ins en outs van de modebranche? Sluit dan een jaarabonnement af. Twaalf edities per jaar en toegang tot alle exclusieve content op de website. En natuurlijk tweemaal per jaar de kleurkaarten met de nieuwste modekleuren.