TOP

Nu in Textilia #11: Winkelstraat.nl, Patty Zomer en de nieuwe wet Arbeidsmarkt in balans

In de nieuwe editie van Textilia, de special Smart Retailing, een interview met Joost van der Veer en Maurits de Gier van Winkelstraat.nl Verder: een bezoek aan vrouwen- en mannenmodewinkel Meent in Haarlem, een checklist voor de nieuwe wet Arbeidsmarkt in balans, een achtergrondverhaal over Black Friday en en kijken we naar de stand van zaken in de ecommerce. Plus uiteraard de vaste rubrieken Even Afrekenen, Mysteryshopper en Mode-icoon.

Interview met Winkelstraat.nl: ‘Inkopen blijft een creatief proces’

Ondanks oprukkende concurrentie groeit de digitale marktplaats Winkelstraat.nl al zeven jaar met succes. Ceo Joost van der Veer en coo Maurits de Gier over de gouden rol van data in e-commerce en de toekomst van de fysieke winkelstraat. “Fysieke en online retail zullen elkaar altijd nodig hebben.”

Markt in cijfers: sectorupdate e-commerce

Het online kanaal is in 2025 naar verwachting goed voor 40 procent van de omzet in kleding en voor de helft van de omzet in schoenen, meldt het ING Economisch Bureau in een recente sectorupdate. Niet alleen pure players groeien, vooral multichannel aanbieders maken online grote stappen. Dirk Mulder van ING Trade & Retail legt uit.

Mysteryshopper winkelt op Deensekroon.nl

Deense Kroon noemt zichzelf dé Scandinavische concept-store van Eindhoven. De drie vrouwen erachter zeggen op de website met veel liefde en oog voor detail te werken aan het samenstellen van de uitgebreide collectie voor de webshop en de winkel. Toch heeft onze mysteryshopper een paar tips om het online assortiment (nog) beter over het voetlicht te brengen. Wat vindt Deensekroon.nl van de bevindingen van onze mysteryshopper? Eigenaar Iris Minkenberg: “Er zijn verschillende tips uitgekomen die zeker bruikbaar zijn. Die gaan we op de to­do­lijst zetten.” Lees verder.

Schoenentrends voor zomer 2020

In Textilia 11 vind je vier relevante schoenentrends, waaronder Be Square: De ‘square toe’ maakt een comeback. Aanjager is het Italiaanse modehuis Bottega Veneta, dat deze zomer een serie sandalen en muiltjes met opvallende vierkante neuzen introduceerde. Het ruime aanbod op de schoenenbeurs Micam in Milaan laat zien dat de trend navolging heeft gekregen bij sandalen, sandalettes en pumps.

Achtergrond: Black Friday

Het kortingengeweld van Black Friday stuit op weerstand van zelfstandige winkeliers. Wie verder kijkt, ziet ook kansen. Om te cashen met actieproducten of om klanten extra in de watten te leggen. “Blijf nadenken over waar jouw meerwaarde ligt.”

Op bezoek bij winkeliers Janneke en Rogier van de Meent in Haarlem

Pal tegenover hun vrouwen- en mannenmodewinkel Meent in Haarlem openden Janneke en Rogier van de Meent dit jaar een boetiek voor vrouwen met luxere merken. Met beide zaken wil het echtpaar lokaal ‘top of mind’ zijn.

Ben jij klaar voor de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans?

Alweer nieuwe regels over arbeidscontracten en ontslagrecht? We vrezen van wel. De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) gaat per 1 januari 2020 al in. Dus vink snel deze checklist af zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Mode-icoon: de bucket hat

Ooit werd de bucket hat vooral gedragen als bescherming tegen zon of regen. Maar anno 2019 is het een accessoire dat past bij vrijwel elke kledingstijl. Een must op je inkooplijstje.

Close-up: stylist en stylecoach Patty Zomer

Wie is stylist en stylecoach Patty Zomer (57)? Ze verkoopt twee Deense merken en is oprichter van de nieuwe kaftancollectie Species-Amsterdam. In Close-up beantwoordt ze 21 persoonlijke vragen. Wanneer heb je voor het laatst gezongen? “Officieel bij de Toppers in 2016 met de Dolly Dots. Verder als ik in de auto zit en er staat een lekker funky r&b-muziekje op.”