TOP

Nominaties Beste Binnenstad 2011-2013 bekend

Organisator Detailhandel Nederland presenteerde 4 augustus de genomineerde gemeenten voor de verkiezing 'Beste Binnenstad 2011-2013'.

De nominaties zijn in verschillende categorieën opgesplitst. Voor de categorie ‘Grote Steden’ wordt de keuze gemaakt uit Tilburg, Haarlem en Eindhoven.

In de categorie ‘Dorpskernen’ met 0 to 30.000 inwoners zijn dit Venray, Schagen en Hulst. En bij de categorie ‘Middelgrote Steden’ (30.000-70.000 inwoners) zijn Hoogeveen, Goes en Gouda genomineerd.

Detailhandel Nederland nomineerde de negen steden op basis van bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeente. 

Erkenning
Bijzonder aan deze verkiezing is dat de prijs wordt uitgereikt namens de winkeliers van Nederland: winkels en binnensteden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad’ is van grote waarde en levert landelijke erkenning op. Winnaars van eerdere edities trekken naar aanleiding van de titel extra bezoekers naar hun stad en talloze initiatieven worden ontplooid. Bovendien kan de winnaar twee jaar lang het logo ‘Beste Binnenstad 2011-2013’ gebruiken.

Samenwerking
De stappen die gemeenten de laatste twee jaar hebben gezet om de binnenstad aantrekkelijk te maken, zijn doorslaggevend. Daarbij wordt nadrukkelijk gelet op de onderliggende visie en de wijze waarop wordt samengewerkt. Winkeliers en gemeenten zijn immers van elkaar afhankelijk voor een succesvolle binnenstad. Aan de jury, bestaande uit deskundigen uit het bedrijfsleven en de overheid, ook dit jaar de zware taak te beoordelen welke steden de juiste elementen bezitten om de titel ‘Beste Binnenstad’ te mogen dragen. De winnaars worden 6 oktober aanstaande in Madurodam bekend gemaakt.

Organisatie
De verkiezing ‘Beste Binnenstad’ is een initiatief van Detailhandel Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en het Platform Binnenstadsmanagement. Detailhandel Nederland vertegenwoordigt 110.000 winkeliers. De sector heeft een omzet van € 81 miljard en biedt werk aan nog eens 650.000 mensen.