TOP

Nog voor dit weekend duidelijkheid over toekomst V&D

Ondernemer Roland Kahn van Cool Investments wil nog voor komend weekend een ‘onvoorwaardelijke overeenstemming’ bereiken over een doorstart van 35 V&D-vestigingen. Dat meldt NRC.

NRC schrijft dat Roland Kahn aan de curatoren heeft laten weten dat de financiering bijna rond is. De krant heeft een email in bezit die verhuurders van V&D-panden hebben gekregen van vastgoedadviseur Cushman&Wakefield. 

 

Daarin zou staan dat een akkoord over 35 panden een ‘harde conditie’ is van Kahn om de plannen door te zetten. Kahn wil zelf met 45 V&D-vestigingen verder, zeggen de bewindvoerders. Zij hebben woensdag overlegd met een aantal verhuurders en het bedrijf van Roland Kahn, Cool Investments. Een constructief overleg, lieten de curatoren donderdagochtend weten.

 

Kansen

 

Het AD schrijft dat de kansen voor een doorstart onder Kahn wel afnemen. Het Canadese Hudson’s Bay heeft ook interesse is 35 panden en veel grote verhuurders zouden gecharmeerd zijn van de plannen van de Canadezen. Volgens een ingevoerde bron hebben de verhuurders ‘alle troefkaarten in handen’. 

 

Als er geen doorstart plaatsvindt gaan alle 63 warenhuizen dicht en staan de 10.000 medewerkers van V&D en de restaurants La Place op straat.