TOP

Nog vier geïnteresseerden voor failliete webwinkels Axivate

Nadat twintig overnamekandidaten zich meldden voor de webwinkels Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 van Axivate Capital, zijn er nog vier partijen in gesprek met de curator.

Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 gingen net voor de Kerst failliet. Het faillissement werd aangevraagd door de eigenaar van Axivate Capital. Curator Karst Folkerts liet aan Twinkle Magazine weten dat hij met vier partijen nog gesprekken heeft voor een doorstart.

 

Na het drievoudige faillissement in december meldden zich twintig geïnteresseerden. Curator Folkerts tegen Twinkle Magazine: “Als curator probeer je natuurlijk een partij te vinden die alle activa over wil nemen en zo veel mogelijk mensen aan het werd houdt. De vier overgebleven partijen hebben interesse in alles. Het biedproces is in volle gang.”

 

Pre-pack

Neckermann.com, ook onderdeel van Axivate Capital, ging in juni 2014 failliet. Enkele uren nadat het faillissement naar buiten werd gebracht, kondigde Axivate Capital een doorstart aan. Het management werd veranderd, en de webwinkel ging afgeslankt verder. Voordat het faillissement werd uitgesproken, was er al een curator in beeld. Dit wordt ook wel een Pre-pack genoemd. Bij het faillissement in december was van zo’n Pre-pack geen sprake.