TOP

Nog twee winkels Thom Broekman gered

Twee winkels van Thom Broekman zijn overgenomen en maken een doorstart.

Curator Hans Hendriks heeft aan nu.nl bevestigd dat twee winkels van de modeketen Thom Broekman een doorstart maken.  Het gaat om de filialen in Haarlem en Bussum. Ze worden overgenomen door een nieuwe start-up ‘Marc Edwards’. Volgens de curator zijn de vennoten achter het bedrijf ‘drie ondernemers die hun sporen in de kledingbranche hebben verdiend’. 

De winkels gaan zo snel mogelijk weer open met oud-personeel van Thom Broekman. Hoeveel personeel er mee gaat, is nog niet bekend.

Hendriks is volgens RTL Z nog met twee andere partijen in gesprek over de overname van negen andere filialen. “Het ziet ernaar uit dat ook hier overeenstemming zal worden bereikt.”

Eerder maakten al drie filialen in Utrecht een doorstart met oud-directeur Thom Broekman.

Faillissement

Half januari werd het bedrijf van Thom Broekman failliet verklaard. De modeketen had in 2014 volgens Het Financieele Dagblad een verlies van één miljoen euro geboekt. Daarnaast waren ook de omzetten de laatste jaren gekrompen. 

Het faillissement ging om 28 bedrijven, waaronder alle elf winkels van Thom Broekman en acht winkels van de jeansketen De Rode Winkel. Er waren 113 medewerkers in dienst bij de keten.