TOP

No Excess opent eerste winkel in Nederland [interview]

Mannenmodemerk No Excess heeft 26 februari haar eerste eigen winkel geopend in Maastricht. Textilia sprak directeur Roel de Veer: “Dit past bij het internationale karakter van No Excess”.

No Excess had al eigen vestigingen in het Midden-Oosten en Griekenland. Nu heeft het merk de stap gemaakt om een eigen winkel te openen in Nederland, in de stad Maastricht. Textilia sprak met directeur Roel de Veer over het openen van deze winkel, die vlakbij de Vrijthof gevestigd is.

Waarom is er gekozen voor Maastricht?

“Dit past bij het internationale karakter van No Excess. Verder zaten daar al een aantal dealers van het merk en werd het merk hier goed verkocht. Wat ook meespeelde was dat we hier een goede locatie konden vinden.”

Zitten jullie nu niet de omringende dealers van No Excess in de weg?

“Nee, de andere winkels die ons merk ook verkopen zitten ver bij ons vandaan. Wanneer we eigen winkels openen letten we er wel op dat we de lokale winkeliers niet gaan beconcurreren. Er moet dus wel ruimte zijn voor ons merk in de stad waar we ons willen vestigen.”

Willen jullie meer eigen winkels gaan openen?

“We willen eerst kijken hoe dit verloopt, en dan gaan we verder uitbreiden. Eind van de maand openen we een winkel in Parijs. Ook is er laatst een vraag binnengekomen om drie winkels te openen in Oostenrijk. Verder willen we in Athene nog een winkel gaan openen. Maar de plannen voor Oostenrijk en Athene worden waarschijnlijk pas in 2016 uitgevoerd. Dit doen we dan pas omdat we eerst de eigen retail onder de knie willen krijgen op de plaatsen waar we nu gevestigd zijn. Daarna gaan we kijken of we verder gaan uitbreiden.”

Is de stap naar een eigen webshop nu ook dichterbij?

“We denken er zeker wel over, maar we hebben eerst andere dingen waar we in willen investeren. Zo willen we op dit moment meer shop-in-shops openen en de eigen retail uitbreiden. Een eigen webshop is daarom nog iets voor de lange termijn.”