TOP

Nikki Duijst wint Lichting 2015

Nikki Duijst, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, won vrijdagavond 10 juli de V&D Talent Award van Lichting 2015 tijdens FashionWeek Amsterdam.

Voor de jaarlijkse Lichting-show sturen de zeven Nederlandse modeacademies de twee namen van hun beste afgestudeerden in. Tijdens deze editie toonden veertien modetalenten elk vijf stukken uit hun afstudeercollectie. De winnaar wordt bepaald door de internationale vakjury en op basis van stemmen van geselecteerde modeprofessionals uit het publiek.

nikki duijst lichting 2015 2

V&D Talent Award

De collectie van Nikki Duijst met de naam ‘As we seek our faces’ bracht een vijftal gestreepte outfits in lichte tinten. Door het dunne materiaal en de gestroomlijnde silhouetten kreeg het geheel een dynamische uitstraling. Als winnaar van lichting 2015 ontving Duijst de V&D Talent Award en een geldbedrag van 10.000 euro.

nikki lichting 2015 nikki

Opvallende talenten

Gestreepte items bleken een hit; ook Carlijn Gubbens (Hogeschool van de Kunsten Utrecht) bracht een sportieve collectie met felgekleurde stukken. Sophie Hardeman (Gerrit Rietveld academie Amsterdam) toonde een speelse denim lijn met onder andere een ondersteboven denim rok en losvallende jeans. De show werd geopend door Abbie Stirrup (AMFI Amsterdam fashion institute) en haar psychedelische prints. 

Aan dit artikel wordt nog gewerkt.