TOP

NikeLab gaat samenwerking aan met Sacai [foto’s]

Het creatieve platform NikeLab gaat samenwerken met Chitose Abe, die beter bekend is van het modemerk Sacai. De items liggen vanaf donderdag 19 maart in de winkels.

Chitose Abe, het brein achter kledingmerk Sacai, gaat een samenwerking aan met het creatieve platform NikeLab. De twee merken doen veel aan innovatie en hebben daarom een vrouwencollectie ontworpen waar klassieke items zijn omgetoverd in “functionele sport hybriden”. Abe heeft hiervoor door de archieven van Nike gespurt en heeft de sportieve silhouetten omgetoverd tot vrouwelijkere en modernere items. Het resultaat is een capsulecollectie van acht stuks die vanaf 19 maart in de winkels ligt en via de website van NikeLab gekocht kan worden.

Innovatieve materialen

Zowel NikeLab als Abe hecht veel waarde aan innovatieve materialen. “Het idee van functionaliteit is voor mij belangrijk”, zegt Abe in een persbericht. “Maar ook het werken met nieuwe materialen, dat heeft altijd al in het hart gezeten van Sacai.” Het iconische Tech Fleece van Nike is daarom ook gebruikt in de samenwerking maar ook nieuwe stoffen zijn gemaakt voor de capsulecollectie.

NikeLab Air Max 90

De samenwerking met Abe brengt ook een nieuwe schoen met zich mee: de NikeLab Air Max 90. Het is een “nieuwe interpretatie van de iconische Air Max”. De instapschoen is volledig gemaakt van leer en is te koop in de kleuren limoengroen, wolfgrijs of zwart.