TOP

Nike wil sportbroek van denim maken

Sportmerk Nike heeft een patent verkregen voor de productie van een speciaal soort denim. Daarmee wil Nike sportkleding maken voor extreme sporten.

Het patent van Nike gaat om ‘architecturally reinforced denim’. Dit moet een stof worden die eigenschappen heeft die goed van pas komen bij sporten als BMX of skateboarden.

“Hoewel denim een relatief moeilijke en duurzame stof is, mist het conventionele denim de veerkracht en andere prestatie- en / of comfortkenmerken die gewenst zijn voor atletische inspanningen, met name extreme sporten,” zei Nike in zijn octrooiaanvraag. De stof die het bedrijf ontwikkelt, heeft betere vochtafvoer en is elastischer zijn dan de traditionele denim, volgens de aanvraag.

Nike heeft de octrooiaanvraag al in 2012 ingediend, toen de athleisure-rage ontstond; Sindsdien hebben  spijkerbroeken ‘een beetje momentum hebben teruggevonden’. Het octrooi suggereert dat Nike op een dag een actieve kledinglijn zou kunnen introduceren die de twee trends combineert, aldus de website Barron’s.