TOP

Nike verliest een miljard euro, Bijenkorf en Hema strijden om panden en celstraf voor Zalando-afperser

Nike verliest meer dan een miljard euro aan beurswaarde. En dat allemaal door één kapotte schoen. Verder: de Bijenkorf en Hema hebben een conflict met een pandeigenaar, de Tom Tailor Group lanceert een plus size-lijn en een Nederlandse afperser van Zalando hoort celstraf tegen zich eisen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 25 februari.

Eén kapotte schoen kost Nike meer dan een miljard aan beurswaarde

Sportmerk Nike is afgestraft door beleggers vanwege één kapotte schoen. Dat schrijft RTL Z. In een dag tijd verdampte ruim een miljard euro aan beurswaarde. De schoen werd namelijk gedragen in een belangrijke basketbalwedstrijd in de Verenigde Staten. Nike kreeg meteen hoon op social media over zich heen. Het ging om de linkerschoen van Zion Williamson. Er was nog geen halve minuut gespeeld toen de schoen in twee stukken scheurde, de zool los van de rest.

Brabants Dagblad portretteert jonge ondernemer met kinderkledinglijn

In het Brabants Dagblad een portret van drie jonge ondernemers met een eigen bedrijf. Waaronder Nienke van den Akker (20), zij heeft een bedrijf in kinderkleding. Ze zit in het laatste jaar van haar mode-opleiding aan het ROC in Tilburg. ,,Omdat ik alleen aan de examens mag werken tijdens schooltijd heb ik veel tijd en kan me in de avonden en weekend volledig storten op mijn bedrijf.” Nienke begon in 2017 met Puk, haar eigen bedrijf in baby en kinderkleding.

“Ik heb altijd getwijfeld tussen het werken met kinderen en de mode, nu kan ik die twee combineren. Dat het zo hard zou gaan had ik alleen niet verwacht . Ik dacht dat het wel makkelijk zou zijn om op tijd te beginnen met het opbouwen en bekend maken van mijn eigen bedrijfje. Nu is het twee jaar later en moet ik af en toe zelfs mensen teleur stellen. Maar het is niet zo dat ik nooit op stap kan gaan, daar houd ik wel rekening mee.” Inmiddels heeft Nienke thuis haar eigen kamer waar ze rustig kan werken. ,,Het zit echt niet op de rand van mijn bed te naaien. Maar ik doe wel alles zelf, ook de administratie.”

De Bijenkorf en Hema ruziën met vastgoedfonds IEF Capital over winkelpanden

Om de sjieke panden van de Bijenkorf in Rotterdam en Den Haag, maar bijvoorbeeld ook om het pand van de Hema in Den Bosch is een juridische strijd gaande tussen de winkelketens en vastgoedfonds IEF Capital. Het Financieele Dagblad bericht dat de Hema en de Bijenkorf de zeggenschap over hun panden terug willen krijgen, zo meldt Vastgoedjournaal, maar dat een fout in het ‘huurcontract’ terugkoop van de panden in de weg staat. De Bijenkorf procedeert om panden in Rotterdam en Den Haag te kopen van IEF Capital. Bij de Hema gaat het om zestien winkelpanden waarover het warenhuis steggelt met IEF.  Tot nu hebben zowel de Hema als de Bijenkorf de juridische procedures verloren, zo meldt het FD. 

Nederlandse afperser Zalando krijgt eis voor celstraf

Het Openbaar Ministerie heeft tegen 20-jarige Hagenaar Kian S. een gevangenisstraf van 36 maanden geëist, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf voor het uitvoeren van DDos-aanvallen. Hij viel onder andere de Britse omroep BBC, webwinkel Zalando en YahooNews aan. Ook deed hij pogingen tot afpersing van een bitcoinwisselkantoor en twee goksites via DDOS-aanvallen.

Tom Tailor lanceert plus size-lijn

De Tom Tailor Group lanceert een nieuwe plus size-productlijn, My True Me, die vanaf augustus 2019 beschikbaar zal zijn met een eerste capsulecollecties. Dat meldt Tom Tailor in een persbericht. “We hebben de groei in het vrouwenmodesegment reeds enige tijd geleden gedefinieerd als een strategische prioriteit”, zegt Heiko Schäfer, ceo van de Tom Tailor Group. “In het verleden waren er veel vragen van consumenten en handelspartners voor een plus-size lijn”, legt Andrea Homann, Vice President Brand van de Tom Tailor Group. Als gevolg hiervan heeft het Tom Tailor de markt en de mogelijkheden in het plus-size segment voor zichzelf geanalyseerd. Het resultaat: meer dan de helft van alle vrouwen in Duitsland draagt maat 40 en groter. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van de plus-sizeklant ongeveer 35 en valt dus binnen de doelgroep van het modebedrijf.

Tom Tailor Plus Size 2019