TOP

Nike rent Japanse route met nieuwe hardlooplijn

Nike heeft onlangs in samenwerking met Jun Takahashi, oprichter en hoofdontwerper van het Japanse kledinglabel Undercover, de eerste release van de Nike x Undercover Gyakusou Running collectie gelanceerd.

Gyakusou, de naam van de nieuwe Nike hardlooplijn, zag mede het licht door een kleine, maar zeer toegewijde groep van Tokyo-based hardlopers waaronder Jun Takahashi zelf. ‘Gyaku’ betekent de verkeerde kant of keren en ‘Sou’ betekent uitvoeren, een verwijzing naar de groep die tegen de klok in rent en zijn eigen routes door de stad bepaalt. Gyakusou is gebaseerd op een gedeelde obsessie tussen sportmerk Nike en ontwerper Jun Takahashi voor design, innovatie en verbetering van prestaties.

Eyecatchers

Key-items binnen de collectie zijn de laser gesneden Stretch jasjes met strategisch geplaatste naden, de Fabric Mix jas met speciaal horloge venster, de Zip off jas met afritsbare mouwen en de Gyakusou Zoom Spider TT hardloopschoen (uitgerust met de nieuwste technologieën zoals Lunarlite schuim, Zoom Air en Flywire ondersteuning). Het verborgen pocket systeem in de jasjes en broeken zorgt ervoor dat sleutels en andere items geen obstakels meer vormen tijdens het hardlopen. Het kleurenpalet is subtiel; aardetinten gecombineerd met groen en blauw verwijzen naar de harmonie met de natuur. De Nike x Undercover Gyakusou Running collectie is uniseks en vanaf half november 2010 exclusief verkrijgbaar bij Precinct 5 in Amsterdam.