TOP

Nike hijst Royalty sneaker in electric jasje

Aan een goed model verander je niks en dus introduceerde Nike gistermiddag in het Machinegebouw op het Westergasterrein in Amsterdam opnieuw de Nike Royalty Air sneaker. Dit keer voorzien van een stoer zilver-metallic uiterlijk.

In mierzoete kleurtjes verscheen vorig jaar de Nike Air Royalty ten tonele. Een opvallende sneaker door de toegepaste VacTech-technologie. Dankzij deze speciale thermo-molding methode heeft de Nike Air Royalty sneaker een strakke gesculpteerde look. Hierdoor komt elk detail van de schoen goed naar voren. Het slanke silhouet benadrukt de vrouwelijke uitstraling en veel fashionista’s konden deze, voor de vrouwelijke voet ontworpen, sneaker erg waarderen.

Blanco canvas
Nike’s uitdaging voor dit zomerseizoen was om niet de technologische kant van de Royalty te overtreffen, maar de look. “Werken met een sneaker als deze is alsof je je mag uitleven op een blanco canvas. Je hebt geen last van stiksels of randjes leer en je kan er letterlijk alles op printen”, vertelt Ditte Kuijpers Nike Sportswear schoenenontwerpster. “Deze Royalty edities zijn allemaal van leer, maar je zou ook verschillende materialen kunnen gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Kleuren thema
Voortbordurend op het Royalty succes zal de stijlvolle sneaker elk seizoen verschijnen in simpele, maar uitgesproken kleuren die binnen een thema vallen. Zomer 2011 staat in het teken van zilver-metallic.