TOP

Nijmegen nu ook ‘Primark-stad’ (video)

In de oudste stad van Nederland is het zevende filiaal van budget-modeketen Primark neergestreken. Op 31 maart opende het nieuwe filiaal in Nijmegen.

Het Nijmeegse filiaal is te vinden op Plein 1944 en heeft een oppervlakte van 4300 vierkante meter. De budgetketen moet de publiekstrekker worden voor het nieuw ingerichte plein en is omringd door andere ketens zoals H&M en Intersport. Omdat de locatie op een kleine 12 minuten lopen van het centraal station ligt, heeft Primark speciale fietstaxi’s ingezet om de klanten naar het nieuwe filiaal te brengen.

Dranghekken
Vanaf 09.00 staan er al een aantal modebloggers in de rij om als eerste een glimp op te vangen van het nieuwe filiaal. Langzaamaan groeit er een grote menigte die niet kan wachten tot de winkel om 11 uur open gaat. Om deze onder controle te houden worden er dranghekken geplaatst. Ook zijn er tientallen bewakers en politieagenten op de been om alles in goede banen te leiden.

Verrijking
Burgemeester Hubert Bruls opent het nieuwe filiaal en vertelt in zijn speech positief te zijn over de komst van het filiaal naar de binnenstad. “Primark is een verrijking voor Nijmegen en de Nijmeegse binnenstad. Vooral voor het nieuw ingerichte Plein 1944, dat tijdens een referendum in 2005 een nieuwe bestemming heeft gekregen als winkelgebied.” Breege O’Donoghue, PR en advertising director, vertelt in haar speech vooral trots te zijn op het aantal banen dat deze nieuwe vestiging heeft gecreëerd. In totaal heeft het nieuwe filiaal 332 mensen aan een nieuwe baan geholpen.

Indeling
Het nieuwe Primark filiaal bestaat uit drie verdiepingen met vrouwen- mannen- en kindermode. De interieurafdeling is ook aanwezig. Net zoals het filiaal in Eindhoven is ook in Nijmegen het ‘denim-kitchen’ concept toegepast. Hier liggen alle spijkerbroeken bij elkaar, uitgestald in een jeanswand en rekken. Onesies zijn ook goed vertegenwoordigd in dit filiaal en hangen op alle afdelingen in verschillende uitvoeringen.

Cijfers
In totaal zijn er nu 271 Primark winkels wereldwijd. Het Nijmeegse filiaal heeft een oppervlakte van 4.300 vierkante meter en telt 48 kassa’s en 58 paskamers.