TOP

Mannenmode: 3x preview herfst-/wintercollecties [foto’s]

Terwijl de zomercollecties nog aan de man gebracht moeten worden, tonen veel merken een voorproefje van hun collecties voor herfst/winter 2016. Wat valt er te verwachten?

Textilia’s mannenmoderedacteur kreeg alvast een voorproefje van de herfst/wintercollecties van verschillende merken. Hieronder een overzicht van de opvallendste zaken:

Antonio Banderas x Selected Homme

De samenwerking tussen Antonio Banderas en Selected Homme is al langer bekend, maar nu is het dan eindelijk bijna zover. Aan het eind van de zomer zal de collectie die de beroemde acteur voor Selected Homme ontwierp, in de winkels hangen. Wij kregen een voorproefje en zagen vooral veel basiskleuren als zwart, wit en grijs maar ook kobaltblauw – de lievelingskleur van Banderas, die terugkomt in de voeringen van kledingstukken uit deze collectie. Verder bestaat de lijn uit goede basics zoals polo’s en shirts met een twist, leren motorjacks en jasjes met smokingachtige details.

IMG_4185

IMG_4183

Antonio Banderas x Selected Homme

Verder zagen we tijdens de persdag van Bestseller ook de nieuwe collectie van de relatief jonge Selected Homme+ København-lijn. Deze capsulecollectie, die twee keer per jaar verschijnt, bestaat voor winter 2016/2017 wederom uit minimalistische, maar eigentijdse ontwerpen met een twist. Kenmerkend voor deze collectie is vooral het gebruik van anders-dan-anders materialen en bijzondere details. Opvallend zijn vooral de broeken met een iets wijdere snit dan we gewend zijn van dit label.

IMG_4176

De AW16-17 collectie van Selected Homme+ København

Harmony Paris

Harmony is een vrij nieuw label uit Parijs van de man achter het merk Brooklyn We Go Hard. De collectie van Harmony bestaat uit mooie ontwerpen zonder poespas, die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Bijzonder zijn de seventies broeken van corduroy en de broeken en shirts met sportswear-invloeden die nu zo in de mode zijn. Ook erg mooi zijn de hoeden en petten van dit merk, die – net als de rest van de collectie – schitteren van eenvoud en kwaliteit.

IMG_4190

IMG_4193
Harmony Paris

Tony Cohen

Tony Cohen, een modelabel uit Amsterdam dat zijn collecties vaak tijdens de Amsterdam Fashion Week toont, maakt behalve damesmode ook exclusievere mannenmode. In de nieuwste herfst/wintercollectie zitten vooral veel bijzondere jassen die uiterst geschikt zijn voor de moderne, stijlvolle man. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar jassen met een asymmetrische ritssluiting en een hoge kraag ben je hier aan het goede adres. Ook zijn de jassen gemaakt van bijzondere materialen die direct in het oog springen.

IMG_4216

Tony Cohen