TOP

Nieuwe winkel Topshop Kalverstraat

De Britse modeketen Topshop vestigt het eerste filiaal in ons land aan de Amsterdamse Kalverstraat. Dat meldt de Nederlandse Vogue op hun website.

Het eerste Nederlandse filiaal van Topshop opent vanaf oktober 2014 in het voormalige pand van boekhandel ‘De Slegte’ aan de Kalverstraat. De winkel heeft een oppervlakte van 1400 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen.

Collectie
In de kelder komt de mannencollectie genaamd Topman. Op de andere twee verdiepingen zijn de collecties voor vrouwen te vinden zoals: de trendcollecties, denimafdeling MOTO, een schoenenafdeling en een beautyafdeling. Andere lijnen van Topshop die in dit filiaal worden verkocht zijn: de luxere Boutique-lijn, collecties van designersamenwerkingen zoals die met Kate Moss, de high-end Unique-lijn en collecties van London Fashion Week.

Shop-in-shop
Het filiaal van Topshop aan de Kalverstraat is de eerste winkel in Nederland. In 2011 opende Topshop een shop-in-shop in de Amsterdamse conceptstore SPRMRKT. Deze moest na een halfjaar al sluiten door concurrentie van de webwinkel van Topshop. In september 2013 opende er een nieuwe shop-in-shop in de Bijenkorf in Amsterdam.