TOP

Nieuwe vrouwenmodewinkel: Objet Trouvé

De Rotterdamse zussen Floor en Josje Theuns openden dit voorjaar hun winkel Objet Trouvé in de havenstad. De zussen kozen voor Franse en Deense labels om 'Parijse nonchalance en Scandinavische elegantie voor iedereen binnen handbereik te brengen'.

De meeste modeliefhebbers met een strippenkaart Parijs kennen het wel. De stunning look van vrijwel elke Parisienne. Achteloos combineren de femmes fatales simpele trenchcoats en stijlvolle jeans met schijnbaar altijd wapperende haren en sexy cigarettes. Ook de zussen Theuns overwogen na elk tripje Parijs opnieuw om dunne sigaretjes te gaan roken. Maar dit voorjaar haalden ze met de opening van hun winkel Objet Trouvé de Franse elegantie eindelijk écht naar ons land. Met hun merken Les Prairies de Paris, Athé Vanessa Bruno, Repetto, Fine collection en Devastee is Parijse nonchalance in één klap 450 kilometer dichterbij.

Josje en Floor vonden voor hun winkel niet alleen inspiratie in Parijs. Tijdens een weekend Kopenhagen bleek al snel dat de Scandinavische garderobe niet onder doet voor die uit Parijs. Strakke lijnen, prachtige stoffen en frisse kleuren; de zusjes waren op slag verliefd op de stijlvolle ‘nordic look’. Bij Objet Trouvé gaan Parijse nonchalance en Scandinavisch minimalisme sindsdien hand in hand.

Voor de finishing touch van de Scandinavische en Parijse ‘look and feel’ konden de zusjes ook dichtbij huis terecht. Nederlandse ontwerpers als Avelon, Maria Jobse en Martine Viergever sluiten volgens Josje en Floor naadloos aan bij de Franse romantiek en het Scandinavisch minimalisme.

Adres:
Objet Trouvé
Pannekoekstraat 44A
Rotterdam