TOP

Nieuwe vrouwenmodebeurs Preview, Only for Men breidt uit, inflatie oktober 14,3%

Cast in Nieuwegein lanceert in januari 2023 ook een Preview-beurs voor vrouwenmode. Only for Men neemt de mannenmodewinkel Paul Jacobs Fashion in Weert over. En de inflatie blijft hoog en kwam in oktober uit op 14,3 procent. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 8 november 2022.

Preview lanceert vrouwenmodebeurs

Na drie edities van de mannenmodebeurs Preview lanceert organisator Cast in Nieuwegein in januari 2023 ook een editie voor vrouwenmode. De twee events worden apart van elkaar gehouden en vinden een week na elkaar plaats. Op de brandlist voor de vrouweneditie staan tot nu toe zo’n dertig merken, waaronder Catwalk Junkie, Ivy Copenhagen, Knowledge Cotton Apparel, Kuyichi, Lee, Nümph en Things I Like Things I Love.

De lijst voor mannenmode is met vijftig merken wat langer, met namen als Anerkjendt, Armed Angels, Circle Of Trust, Elvine, J .Lindeberg, Kultivate, Kuyichi, Lee, Minimum, Saint Steve en Tiger of Sweden. Preview Women vindt plaats op maandag 16 januari 2023 en Preview Men op maandag 23 januari 2023. Bezoekers van de beurs moeten zich van tevoren aanmelden via de website. Cast is van oorsprong een schoeneninkoopcentrum, maar richt zich sinds 2018 ook op de sport- en modebranche.

Paul Jacobs Fashion wordt Only for Men

De mannenmodewinkel Paul Jacobs Fashion in Weert wordt overgenomen door Only for Men, die daarmee het aantal winkels op 19 brengt. Paul Jacobs Fashion werd dertig jaar geleden geopend. De afgelopen twee jaar werd de mannenmodewinkel door de ongeneeslijke ziekte van eigenaar Paul Jacobs gerund door zijn dochter en schoonzoon terwijl ondertussen werd gezocht naar een passende overnamepartner. Deze is gevonden in Only for Men, omdat de aanpak en het merkenpakket van beide familiebedrijven vergelijkbaar zijn. vernieuwde winkel aan de Langstraat in Weert gaat op 17 november open als Only for Men. In eerste instantie met een opheffingsuitverkoop, maar daarna met de nieuwe collectie.

Inflatie oktober: 14,3%

Consumentengoederen en -diensten waren in oktober 14,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het CBS. Daarmee blijft de inflatie ongekend hoog. In september was de inflatie 14,5 procent. Dit komt voor een belangrijk deel door de prijsstijging van voeding met 14,0 procent, met name door de prijsstijging van brood, granen en zuivel. Ook kleding had een verhogend effect op de inflatie. Kleding was in oktober 9,4 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In september was dit 8,0 procent.

C&A sluit winkels in België

C&A gaat winkels sluiten in België, maar het bedrijf wil niet wil zeggen hoeveel precies. Dat schrijft Retailtrends op basis van een artikel in de Belgische krant De Tijd. Er zijn momenteel nog 103 winkels in België. Sinds oktober vorig jaar zijn daar al negen winkels gesloten en er staan binnenkort nog drie sluitingen op de planning. C&A is bezig met een moderneringsslag en is alle winkels aan het vernieuwen. Daarbij wordt het winkelportfolio aangepast aan de behoefte van de klant en worden er ook winkels gesloten. Het zijn vooral grote winkels in de centra van kleine en middelgrote steden die moeten sluiten. In Nederland zijn twaalf winkels gesloten en zijn er nu honderd winkels.

Merlijn en Vlinder Kamerling lanceren streetwearmerk

Merlijn en Vlinder Kamerling, de kinderen van acteurs Antonie Kamerling en Isa Hoes, lanceren onder de naam Limitless een streetwearlabel, dat ze gaan verkopen in een pop-upstore en een webshop. Met het nieuwe merk willen ze aandacht vragen voor mentale gezondheid, onder andere door confronterende designs en actieve storytelling. Het onderwerp mentale gezondheid is belangrijk voor hen omdat hun vader in 2010 een einde maakte aan zijn leven. De pop-store is van 2 tot en met 4 december open op Herenstraat 12 in Amsterdam.

Merlijn en Vlinder Kamerling hadden al lang de droom om samen te ondernemen, het liefst in de modebranche, maar ze wilden niet ‘zomaar’ een kledingmerk brengen. In de pop-upstore en in de webshop worden mensen geïnformeerd over mentale gezondheid en op de lange termijn werken aan eigen projecten willen ze met Limitless op grotere schaal projecten lanceren op het gebied van mentale gezondheid.