TOP

Nieuwe mannenmodezaak Heeren van Rinsma opent deuren

Na een voorbereiding van twee jaar is op 20 augustus de nieuwe mannenmodezaak Heeren van Rinsma in Gorredijk officieel geopend.

Na zich maar liefst 126 jaar exclusief op de vrouwenmode te hebben gericht, opende Rinsma Fashion in het Friese Gorredijk op donderdag 20 augustus 2015 een mannenmodezaak: de Heeren van Rinsma. Oene Sake Rinsma (24), zoon van de eigenaar, gaat hier samen met Wietze Peenstra van mannenmodezaak Huys 11 de scepter zwaaien.

“‘Wij hopen een plek te hebben gecreërd waar de man weer gewoon even man kan zijn”, zegt Oene Sake in een persbericht: “Er is voetbal op tv, bier uit de tap en verse bonenkoffie. Bovendien kan er een biljartje worden gelegd. Naast kleding en schoenen verkopen we ook traditionele scheerartikelen, boeken, zonnebrillen en andere zaken die voor een man van nu interessant zijn. Hiervoor werken we samen met lokale ondernemers. Voor de echte snel shopper is er onze uitgebreide webshop.”

Interview met Textilia

In september vorig jaar interviewde Textilia beide heren over de toen al vergevorderde plannen. Toen zei Oene Sake Rinsma: “Grappig genoeg is mijn betovergrootvader, die ook Sake heette, in 1888 begonnen met mannenmode. Maar in 1930 is de familie daarmee gestopt. Door de jaren heen had de familie altijd zoiets van ”schoenmaker, blijf bij je leest’.”

“Maar we kregen wel regelmatig de vraag van klanten wanneer we eens een mannenmodezaak zouden openen. Toen de gemeente aankondigde dat het centrum van Gorredijk op de schop zou gaan, vonden wij dat een mooie kans op hiermee aan de slag te gaan. Ik ben zelf net afgestudeerd aan de Hogere Retail Business School, dus voor mij is dit een geweldige kans.”

Lees het volledige interview hier.