TOP

Nieuwe locatie Premium en Seek, Jeremy Scott weg bij Moschino en toename consumentenvertrouwen

De Berlijnse modebeurzen Premium en Seek krijgen een nieuwe thuishaven. Verder ziet het CBS dat het consumentenvertrouwens opnieuw toeneemt en vertrekt designer Jeremy Scott bij Moschino. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 22 maart.

credit beeld: Moschino zomer 2023, L’Estrop

Consumentenvertrouwen opnieuw toegenomen

Ondanks de hoge inflatie neemt het consumentenvertrouwen al vijf maanden lang toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De indicator van het CBS kwam onder consumenten in maart uit op -39; in februari was dit nog -44. Consumenten waren minder pessimistisch over zowel het economische klimaat van de afgelopen 12 maanden als over de komende 12 maanden. Ook was de koopbereidheid (-33) minder negatief. Met -39 lag het consumentenvertrouwen in maart ruimschoots onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-10). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (-59). 

Nieuwe locatie modebeurzen Premium en Seek

Na een toch wat teleurstellende editie afgelopen januari heeft de organisatie achter de Berlijnse modebeurzen Premium en Seek besloten om twee grote ingrepen te doen. De beurzen verhuizen naar een andere locatie én zullen twee dagen duren in plaats van drie. Premium en Seek gaan terug naar Station Berlin waar Premium in het verleden vaker heeft plaatsgevonden. De openingstijden van de beurzen worden opgerekt naar 22:00 om ‘exposanten en bezoekers efficiëntere zakelijke en netwerkmogelijkheden te bieden’, aldus beursdirecteur Anita Tillman in een persverklaring. De zomereditie van de beurzen vindt dit jaar plaats op 11 en 12 juli, tegelijkertijd met The Conscious Club, het duurzame intiatief van Premium.

Designer Jeremy Scott vertrekt bij Moschino

Creatief directeur Jeremy Scott van Moschino houdt het voor gezien bij het Italiaanse luxe modehuis, na een decennium van kleurrijke, speelse en door popcultuur doordrenkte collecties. “De afgelopen tien jaar bij Moschino waren een prachtige viering van creativiteit en verbeeldingskracht”, zegt Scott in het persbericht. Een opvolger heeft het modehuis nog niet aangewezen.

Tijdens zijn jaren aan het hoofd van Moschino stuurde de Amerikaanse designer modellen onder meer in op Marie Antoinette geïnspireerde mini-fietstasrokken en avondjurken met opblaasbaar zwembadspeelgoed de catwalk op. Ook ging muzikant Katy Perry naar het fameuze Met Gala in een hamburgerjurk van zijn hand. In de afgelopen tien jaar werkte Scott ook samen met H&M en hij ontwierp een capsulecollectie voor Barbie. Of de ontwerper zijn eigen label weer nieuw leven gaat inblazen, weet hij nog niet.

Circle Closet verhuurt nu ook mannenmode

De Nederlandse startup Circle Closet biedt nu ook mannenmode voor de verhuur aan. “Mannen, verdien geld met de kleding die je niet zo vaak draagt of huur een outfit wanneer je die nodig hebt”, kondigt Florentine Gillis aan op haar Linkedin-pagina. Gillis startte de Circle Closet in oktober 2021 met de verhuur van designer vrouwenmode.

“De meeste vrouwen willen tijdens gelegenheden graag iets nieuws en unieks dragen. Het is echter onzinnig om iedere keer veel geld uit te geven aan iets dat je maar één keer draagt en vervolgens in de kast hangt. Met Circle Closet kun je onbezorgd en ongelimiteerd unieke items dragen, zonder dat het een aanslag is op de aarde en je portemonnee,” aldus Gillis bij de lancering van het platform. Bestellingen worden binnen 24 uur aan huis bezorgd door fietskoeriers en het bedrijf zorgt voor professionele reiniging van de kleding.