TOP

Nieuwe kindermodebeurs Bread & Butter heet Youngstars

De kindermodebeurs van Bread & Butter gaat niet door in januari, maar krijgt een doorstart in juli 2011. Youngstars maakt ook al vast de data voor 2012 bekend.

Begin december kwam een select gezelschap uit de internationale kindermode-industrie bijeen om mee te denken hoe het verder moest met de kindermode-editie van Bread & Butter. Er werd gediscussieerd over de behoefte aan een internationaal kindermodeplatform, maar ook gesproken over de timing, prijzen, locatie en doelgroep van een kindermodeplatform. We wilden de industrie hun zegje laten doen”, vertelt Karl-Heinz Müller, managing director Bread & Butter. “En we wisten zeker dat als de industrie erom vroeg Bread & Butter dit zou gaan lanceren.” Opmerkelijk, omdat B&B Kids Camp dat aanstaande januari zijn tweede aflevering zou beleven, gecanceld werd vanwege te weinig belangstelling van exposanten. We waren er onvoldoende in geslaagd om een overlap met bestaande kindermodebeurzen te voorkomen”, vertelt Müller.

Locatie

Het historische Tempelhof Airport in Berlijn wordt de locatie. Er is ongeveer 20000 vierkante meter beschikbaar voor stands die tussen de 10 en 200 vierkante meter mogen bedragen. Young Stars vindt plaats van 15 – 17 juli 2011, terwijl Bread & Butter plaats zal vinden van woensdag 6 tot vrijdag 8 juli 2011.

Prijs voor deelname

Karl-Heinz Müller licht toe: “Wat organisatie betreft zal er een synergievoordeel zijn omdat de stands van Bread & Butter in drie dagen afgebroken zullen worden, waarna direct daarna de stands van Youngstars opgebouwd kunnen worden. Dat maakt dat we de prijzen van de stands op Youngstars op hetzelfde niveau kunnen houden als die van Bread & Butter.”

Gesprekken in Amsterdam op 15 januari 2011

De focus ligt op kledingcollecties voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Hardwaren zijn uitgesloten. Op zaterdag 15 januari 2011 wil Bread & Butter in Amsterdam verder praten met de kindermode-industrie over Young Stars. Dan zal ook Karl-Heinz Müller aanwezig zijn.

27 – 29 januari 2012

Door nu al de data voor januari 2012 bekend te maken, hoopt Müller voor die wintereditie meer exposanten te trekken dan dit keer het geval was. “Geen enkele andere beurs heeft nu al 27 – 29 januari 2012 geclaimd.

(Bread & Butter vindt een week eerder, op 18 – 20 januari 2012 plaats).