TOP

Nieuwe iPhone applicatie garandeert poeder

Een applicatie voor de iPhone die poedersneeuw garandeert. Dat is de de Salomon PowFinder, die eind deze maand door Salomon is gelanceerd.

De weerberichten van MeteoMorris (voor de beste sneeuwcondities in de Alpen), gecombineerd met de bekende en minder bekende resorts uit de wePowder guide waren voor wintersportmerk Salomon reden tot het maken van een applicatie voor freeriders: de Salomon PowFinder. De applicatie is volledig ‘location based’, zodat je direct de voor jou relevante informatie tot je beschikking hebt. Door de specifieke ‘powder-alerts’ van MeteoMorris weet je precies waar je moet zijn in de Alpen en wanneer je daar moet zijn om de beste sneeuw van het seizoen te scoren. Ook kan je te weten komen welke resorts en andere freeriders er in de omgeving zijn.

Internationaal

Doordat de leden van de internationale wePowder community direct de condities kunnen delen is dit in potentie de meest accurate sneeuwapplicatie van het moment. Hoeveel sneeuw is er gevallen? Hoe lang geleden is dat geweest? Uiteraard speelt safety bij het freeriden een grote rol en dus kan je met een druk op de knop het actuele lawinebericht bekijken. De PowFinder applicatie is gelanceerd in het Duits, Frans, Engels en Nederlands. Hierbij hoef je geen Frans te spreken om de updates van de Franse gebruikers te begrijpen, aangezien de ‘local reports’, direct in je eigen taal beschikbaar zijn. De website wePowder.com is gelanceerd in tien landen (Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Italië, Nederland, België en Luxemburg). De huidige wePowder website zal gewoon blijven bestaan.