TOP

Nieuwe eigenaren Vorm Martini

Het Groningse interieurontwerpbedrijf Vorm Martini is van eigenaar veranderd. Migchiel van der Zee en Erik van 't Hoff hebben begin april het stokje overgenomen van Renate en Wouter de Geus.

Vorm Martini richt zich op interieurontwerp, -bouw en merkbeleving en heeft veel klanten in de modebranche. Diverse door Vorm Martini ingerichte winkels hebben prijzen gewonnen, zoals Fosbury in Assen, Rinsma Fashion Plaza in Gorredijk en Sooco Footbar in Enschede. Het bedrijf stond de afgelopen tien jaar onder leiding van Renate en Wouter de Geus, die het vanwege hun leeftijd wat rustiger aan willen doen.

Migchiel van der Zee (51) werkte meer dan twintig jaar voor de Rabobank, onder meer als Directeur Zaken in Groningen. Vanaf 2004 vestigde hij zich als zelfstandig consultant, in welke hoedanigheid hij fusies en overnames begeleidde. Van ‘t Hoff (45) werkte na zijn opleiding Bedrijfskunde onder meer veertien jaar voor grafisch bedrijf Wm Veenstra in Groningen. In 2007 verkocht hij zijn aandeel in dit bedrijf, waarna hij al snel met Van der Zee ging samenwerken als bedrijfsadviseur. Vorig jaar september kwam het tweetal in contact met het echtpaar De Geus en deed zich de kans voor om hun bedrijf Vorm Martini over te nemen.

Vorm Martini staat met haar nieuwe eigenaren aan de vooravond van internationale expansie.  

Een andere doelstelling is de Noord-Nederlandse markt uitbreiden, want gek genoeg komen de meeste klanten van het Groningse bedrijf uit Midden- en Zuid-Nederland. Op dit moment onderzoeken de kersverse eigenaren ook de mogelijkheden naar nieuwe afzetkanalen, naast mode.