TOP

Nieuwe eigenaar voor Indian Rose

Het van oorsprong Italiaanse jeansmerk Indian Rose is verkocht aan het Turkse bedrijf Kulteks Tekstil. De Turkse producent kocht het merk van investeringsmaatschappij Domino, die na twee jaar een nieuwe eigenaar voor het merk zocht.

Kulteks Tekstil Kot San. Iç. Ve dis ticaret ltd. Sti is een grote Turkse (jeans)producent die onder andere jeans produceert voor verschillende grote modemerken. Wat de plannen van de nieuwe eigenaar met Indian Rose zijn, is nog niet bekend. Importeur Dave Basu van Deelight blijft het merk in Nederland importeren, maar weet ook nog niet hoe de toekomst van het merk er precies uitziet en of er dingen gaan veranderen. “Het is allemaal heel vers en ik ken het bedrijf ook nog niet goed. Ik ga binnenkort met ze om de tafel zitten over de plannen. Indian Rose is deze maand wel gewoon aanwezig op Bread & Butter.”

Indian Rose heeft een aantal bewogen jaren achter de rug. In 2006 kwam het Italiaanse moederbedrijf Quartermaster in problemen. De licentie van Indian Rose werd toen overgenomen door investeringsmaatschappij Domino, Indian Rags werd stopgezet en My God! werd verkocht aan de Sixty Group en is inmiddels in handen van Dave Basu.  

Nederland is het belangrijkste afzetgebied voor Indian Rose. Het merk heeft de afgelopen jaren meer dan anderhalf miljoen broeken in Nederland verkocht. Dave Basu is vanaf het begin importeur voor Nederland en is altijd nauw betrokken geweest bij de productie van het merk.